Modulul UG95 UMTS = transfer fiabil chiar şi în condiţii neprielnice

by donpedro

Mai mult, noul modul UMTS/HSPA Quectel UG95 are conectori compatibili cu modulul GSM/GPRS M95, oferind astfel un mod extrem de simplu de a migra la 3G fără modificarea PCB-ului.

Posibilitatea de a alege o componentă într-un anu­mit loc pe PCB conform dorințelor dumnea­voastră este cu siguranță avantajoasă.
De exemplu, în echipamentele audio, posibilitatea de a utiliza un amplificator simplu (pentru aplicațiile mai puțin solicitante) sau de a utiliza un amplificator ultra-performant cu conectori compatibili pentru aplicațiile mai complexe (în aceeași poziție pe PCB).
Această compatibilitate este comună în anumite domenii, în altele nu atât de mult…
În segmentul modulelor GSM/GPRS/UMTS această compatibilitate este o excepție, astfel încât lansarea noului modul Quectel UG95 pe piață poate constitui o soluție interesantă privind modul în care putem utiliza același design pentru conectări GSM/GPRS/EDGE mai mici (cu modulul M95) dar şi pentru o conectare UMTS/HSPA substanțial mai rapidă cu modulul UG95.
UG95 se bazează pe un nou set de cipuri Intel XMM6255. În general, transferul UMTS/HSPA oferă nu numai o viteză mai mare de transfer a imaginilor şi datelor, dar şi un nivel mai ridicat de fiabilitate a conectării chiar şi în condiții neprielnice. Acest aspect poate fi extrem de important în aplicațiile critice cum ar fi telemetria, controlul proceselor, securitatea şi altele similare. Întrucât la un modul nou așteptăm să găsim o funcționalitate îmbunătățită, chiar şi în această privință UG95 are multe de oferit, cum ar fi, spre exemplu:

• Un set vast de protocoale de internet TCP/UDP/PPP/MMS*/SMTP*/FTP*/SSL* (* în dezvoltare)
• Interfețe industriale standard – USB 2.0 / UART / I2C / PCM
• Sensibilitate ridicată şi algoritmi audio de înaltă performanţă, ieșire audio digitală (PCM)

Noul circuit este disponibil sub forma de modul – UG95EA-02-NCH-STD (potrivit pentru utilizare în masă în dispozitivele țintă) şi sub forma unei “plăci de adaptare” UG95-TE-A destinată în principal pentru dezvoltare, utilizând kit-ul de dezvoltare UC20EVBKIT.
Utilizați un modul M95 2G şi doriți o viteză mai mare de transfer?
UG95 vă oferă extraordinara posibilitate de a vă proiecta dispozitivul capabil să funcționeze şi cu modulul M95 şi cu modulul UG95. UG95 este prevăzut cu mai mulți conectori decât M95, dar poziția lor este compatibilă şi astfel în design-ul unui PCB puteți poziționa toți conectorii pe PCB, iar utilizarea lor efectivă va depinde dacă utilizați M95 sau UG95. Prin urmare, puteți crea același PCB cu M95 sau UG95 în conformitate cu cerințele aplicației dumneavoastră.

Avantaje / Caracteristici

:
• Modul 3G compatibil cu modulul M95 (2G)
• Posibilitatea de a utiliza același design Hardware în modulul M95 sau UG95, în funcție de cerințele aplicației dumneavoastră
• HSUPA max. 5.76 Mbps/ clasa 6, HSDPA max. 7.2 Mbps/ clasa 7
• USB 2.0, drivere pentru pre Windows, Android şi Linux
• UMTS/HSPA şi GSM/GPRS/EDGE – acoperire globală
• Dimensiuni reduse: 23.6 × 19.9 × 2.2mm

Dacă sunteţi interesaţi de produsele QUECTEL, vă rugăm să ne contactaţi la +40 31 221 0209, info@soselectronic.ro.

SOS electronic
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu