Lansare Tektronix în România

by donpedro

Compania americană Tektronix, lider mondial în domeniul echipamentelor de măsură şi control, a lansat pe 3 martie 2006, în România, două noi produse care redefinesc performanţele celei mai uzitate categorii de echipamente de măsură: osciloscoapele.
La scurt timp de la debutul mondial, pe 14 februarie 2006, al acestor produse, compania americană Tektronix (www.tektronix.com) împreună cu distribuitorul său local RomTek Electronics (www.romtek.ro), lansează în România noile game de osciloscoape DPO4000 şi DPO7000, produse care reprezintă o mutaţie unică şi radicală în domeniul acestor echipamente de măsură. În Sala de Conferinţe Nova Bank, s-au reunit reprezentanţii firmei Tektronix: domnii Stefano Milani – Area Sales Manager şi Martin Storch – Partner Business Application Specialist şi echipa managerială a RomTek Electronics SRL pentru a răspunde întrebărilor a peste 50 de specialişti din toate domeniile care utilizează aceste echipamente de măsură (industrie, comunicaţii, cercetare, apărare, educaţie, etc.), precum şi reprezentanţilor presei de specialitate.
Tehnologia DPO (Digital Phosphor Oscilloscopes), funcţia de control şi analiză “Wave Inspector”, interfaţa activă TekVPI pentru sondele de măsură, banda de frecvenţă de până la 2,5 GHz, rata de eşantionare de până la 10 GS/s, lungimea înregistrării de până la 10 milioane de eşantioane, fac ca DPO4000 şi DPO7000 să fie nişte produse unice în clasa lor.
Datorită faptului că Tektronix a încetat cooperarea directă cu alte companii din România, începând cu data de 1 mai 2005, RomTek Electronics SRL este unicul distribuitor autorizat pentru toată gama de echipamente de test, control şi monitorizare Tektronix. “Produsele Tektronix sunt destinate inginerilor proiectanţi şi celor de exploatare şi întreţinere din domeniile energetic, electrotehnică, electronică, telecomunicaţii, radio şi televiziune, IT, microelectronică, automatizări industriale, apărare, învăţământ universitar etc., printre cei mai importanţi clienţi înscriindu-se nume sonore cum ar fi: Freescale Semiconductors Bucureşti, Siemens VDO Timişoara, Alcatel România, Orange România, Continental Sibiu şi mulţi alţii. Preţurile sunt foarte acceptabile şi ne aşteptăm ca DPO4000 să fie cel mai vândut osciloscop în lume şi în România,” a declarat domnul Stefano Milani.
Referitor la produsele Tektronix care au avut cel mai mare succes pe piaţa din România, domnul Florentin Gheorghiu, Managing Director RomTek Electronics, a declarat: “Avem un succes notabil cu echipamentele din domeniul instrumentaţiei: osciloscoape, generatoare de semnal, analizoare logice. Un remarcabil succes am avut şi cu analizoarele de protocol pentru comunicaţii. Cred de asemenea că suntem numărul 1 şi la analizoarele de stream-uri MPEG. Pe produsele la care Tektronix este puternic suntem şi noi cu siguranţă puternici în România. Ca nivel de performanţă, relativ la zona Europei Centrale şi de Est, am avut ani în care am fost numărul doi între ţările cu distribuţie indirectă după Cehia şi înaintea Greciei. Acum nu am statistici exacte privind performanţele anului trecut, dar cred că suntem oricum între primii patru din această zonă, printre ţări ca Polonia, Cehia şi Grecia. Noi avem titulatura de distribuitor Tektronix Gold, global, şi pe categorii de produse Gold şi Platinum.”