Infineon prezintă generaţia următoare de arhitectură pentru sistemul de procesoare unificate; TriCore îmbunătăţeşte performanţele motoarelor de calcul inovative pentru aplicaţii compuse

by donpedro

San Jose, California, 12 iunie 2001 – Infineon Technologies prezintă generaţia următoare de arhitectură pentru sistemul de procesoare unificate TriCore. Arhitectura pentru sistemul de procesoare este una dintre principalele platforme ale companiei pentru proiectarea circuitelor integrate System-on-Chip (SoC) pentru dispozitive electronice inteligente. Sistemul TriCore 2 implementează noi facilităţi pentru îmbunătăţirea generală a sistemului, menţinând în acelaşi timp compatibilitatea cu dezvoltările actuale bazate pe versiunile anterioare ale arhitecturii TriCore.
Principala îmbunătăţire a arhitecturii este o nouă magistrală de procesor superscalară, în şase faze, care suportă tacturi de ceas de 600 MHz, pentru dispozitivele SoC realizate în tehnologia de 0,13 microni. Noul sistem menţine principalele caracteristici ale versiunilor anterioare de arhitectură TriCore, inclusiv oferirea de bandă de procesor prin îmbunătăţirea eficienţei comutării sarcinilor, îmbunătăţirea eficienţei generale a procesorului.
Performanţa de procesare aşteptată de la Tri Core 2 este de 900 MIPS pentru funcţionarea la 600 MHz. Implementat în tehnologia Infineon de 0,13 microni, sistemul va ocupa aprox. 2 mm². Implementarea unui sistem, inclusiv procesorul, unitatea de management a memoriei, memorie de 192 Kbybe, interfeţele pentru coprocesor şi dispozitivele externe, va ocupa mai puţin de 7 mm².
www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu