Infineon lansează SOCRATES™ 4

by donpedro

Tranceiver multicanal SHDSL pentru plăci de linie de mare densitate

Atlanta 4 iunie 2001
Infineon Technologies, principalul furnizor de circuite integrate în telecomunicaţii, a anunţat la Supercomm disponibilitatea soluţiei SOCRATES™ 4, tranceiver pentru linie de abonat de mare viteză, digitală şi simetrică SHDSL. Acest circuit integrat combină patru canale SHDSL complete, analogice şi digitale, într-un singur dispozitiv făcându-l astfel ideal pentru aplicaţii multicanal cum ar fi plăcile de linie utilizate în DSLAM – uri şi DLC – uri.
Cererea crescută de sisteme larg integrate i-a condus pe distribuitori să caute soluţii cu integrare pe scară mare şi de mică putere. Sistemul SOCRATES™ 4 permite utilizatorilor noştri să reducă costul prin optimizarea acestori factori” a declarat Christian Wolff, vicepreşedintele grupului de afaceri pentru comunicaţii de la Infineon.

“Cu noile noastre dispozitive, furnizorii de servicii ILEC, CLEC şi ISP pot oferi acum marilor afaceri şi pieţelor SOHO soluţii mult mai competitive pe firele de cupru existente”.
Bazat pe soluţia confirmată a tranceiverului SOCRATES™ de un singur canal, anunţat în aprilie 2000, SOCRATES™ 4 oferă industriei o soluţie cu puţine cip-uri şi componente pasive. Dispozitivul se remarcă de asemenea, printr-un consum redus, cel mai mic de pe piaţă, (mai puţin de 700mW pe canal, cu 30% mai mic decât cele mai competitive soluţii).
Dispozitivul integrat multicanal, produs de Infineon, prin facilităţile integrate într-o singură capsulă este liderul pieţei; prin combinarea într-o singură capsulă BGA de 388 de pini a terminatorului, driver-ului de linie, microcontrolerului, controlerelor HDLC şi memoriei, SOCRATES™ 4 reduce semnificativ spaţiul ocupat pe cablaj. Spre exemplu: o cartelă de linie de 72 de canale necesită numai un spaţiu de 25,4 mm2 pe port, reducând semnificativ preţul sistemului. În plus, pentru DSLAM-uri şi DLC-uri, dispozitivul poate fi utilizat ca multicanal IDA, înlocuire pentru E1/T1 cu repetoare pe patru fire.
www.infineon.com