Seria de produs HARTING har-flex® introdusă în 2011 pentru conectarea PCB-urilor deschide posibilităţi de design flexible pentru dispozitivele industriale.
Autori:
Andreas Huhmann, Strategy Consultant Connectivity & Networks, Germany, HARTING Technology Group, Andreas.Huhmann@HARTING.com
Michael Seele, Product Manager har-flex®, Germany, HARTING Technology Group, Michael.Seele@HARTING.com
Standardul de mâine? Istoricul ingineriei de comandă industriale arată că succesul har-flex® poate fi atribuit la evoluţia logică de până acum: Când controlerele industriale abia au fost introduse, atenţia a fost concentrată pe conectoarele
nespecifice, disponibile în mod liber. În consecinţă conectoarele în conformitate cu DIN 41 612 formează fundamentul sistemelor de rack standardizate în IEC 60297 care cunoşteau o utilizare largă în acel moment.
Designerii de produs au plecat de la aceste arhitecturi foarte deschise în proiectarea celei de-a doua generaţii: în plus faţă de unitatea de comandă propriu-zisă a fost utilizat un fund de sertar numai pentru unităţile de conectare I/E.
Într-o etapă de evoluţie ulterioară rack-ul clasic a fost înlocuit. Producătorii au creat module individuale fără rame de conectare. Aceste module individuale interconectate au fost conectate direct într-un controler fără un rack sau fund de sertar. Conectoarele au fost create în legătură cu soluţii specifice care au fost optim adaptate la metoda de interconectare şi au fost implementate ca parte integrală a modulelor de automatizare.
Acum a sosit o nouă generaţie de tehnologii de conexiune pentru controlerele industriale. Soluţiile existente de conectivitate propriu-zise nu sunt nici profitabile şi nici adecvate tehnologic pentru a satisface cerinţele de competiţie stringente. Acestea împing pe primul plan soluţiile nespecifice, disponibile în mod liber cum ar fi har-flex®.
Conectoarele har-flex® oferă abilităţi optime pentru segmentul de conectivitate deoarece oferă robusteţea necesară în combinaţie cu mărimea extrem de compactă. Varietatea de mărimi şi dispunerea contactelor permit optimizarea configuraţiei modulului. Tehnologia de terminaţie SMT (tehnologie de montare pe suprafaţă) şi ambalarea compatibilă cu utilaje automate permit procesarea de masă economică în timpul fabricaţiei. În acest fel HARTING Technology Group continuă abordarea preluată de conectorii DIN 41 612, oferind tehnologia de conectare inovativă pentru sistemele de comandă industriale.
Pe scurt
• Robusteţe în combinaţie cu mărimi extrem de compacte.
• Flexibilitate mulţumită varietăţii de configuraţii.
• Economie de costuri pe baza tehnologiei SMT.
Contact:
HARTING Romania SCS
Str. Europa Unită nr. 21, RO-550018 Sibiu
Tel.: 0369 102 672
Fax: 0369 102 622
ro@HARTING.com
www.HARTING.ro
www.eCatalogue.HARTING.ro