“Fellow IEEE” la Simpozionul Internaţional de Ultrasonică

by donpedro

Avago Technologies, una dintre cele mai mari companii private de semiconductoare, anunţă că dl. John Larson III (doctor în ştiinţe), va fi numit Fellow IEEE la Simpozionul Internaţional de Ultrasonică de la Vancouver, British Columbia.
În cei 34 de ani de carieră împreună cu Avago, după ce a început cu laboratoarele Hewlett-Packard şi Agilent, Dr. Larson, a participat şi condus numeroase echipe de cercetare, care au obţinut rezultate semnificative în acustică. Astăzi, produsele de acustică ale Avago Technologies sunt integrate în milioane de telefoane mobile, carduri de date sau multe alte dispozitive wireless. Printre contribuţiile notabile ale domnului Larson, premiul Fellow IEEE evidenţiază dispozitivele FBAR (Film Bulk Acoustic Resonator) dezvoltate ca produs comercial pentru telefoane mobile. Prin reducerea substanţială a dimensiunilor uneia dintre cele 3 componente consumatoare de spaţiu de pe placa unui telefon mobil (1998), filtrele FBAR au făcut posibile telefoanele articulate. Suplimentar, filtrele au contribuit la o durată mai mare a convorbirii prin extinderea duratei de viaţă a bateriei datorită reducerii pierderilor de inserţie.
Premiul IEEE este acordat dl. dr. Larson pentru activitatea sa îndelungată, inclusiv pentru realizarea în 1980, împreună cu echipa de la Laboratoarele H-P, a primului scanner ecocardiograf, permiţând HP să dezvolte şi să vândă primul echipament pentru ecocardiograme, metodă economică şi puţin invazivă pentru diagnosticarea bolilor de inimă.

Avago Technologies www.avagotech.com