Farnell privește spre viitor odată cu deschiderea noului birou din Cracovia

130 de angajați se mută într-un spațiu de lucru mai durabil, mai confortabil și mai modern, deoarece Farnell dorește să se implice în Polonia pe termen lung

by gabi

Farnell s-a mutat în noile birouri impresionante din Cracovia, oferind unui număr de peste 130 de angajați un mediu de lucru modern, în timp ce distribuitorul global de componente, produse și soluții electronice se angajează să își consolideze prezența în Polonia pe termen lung.

După ce a deschis pentru prima dată un birou la Cracovia în 2012, noul birou de 1200 mp a fost proiectat în așa fel încât să adopte schimbările legate de felul în care angajații lucrează acum la Farnell, oferind o combinație de ocupare a birourilor cu normă întreagă și de muncă hibridă, de la distanță.

Încorporând caracteristici de mediu și materiale îmbunătățite în întreaga clădire, aceasta reduce considerabil consumul de energie grație unui iluminat SMART LED cu senzori de mișcare și obscuritate, posibilității de a beneficia de lumină naturală din orice punct de lucru și al echipamentelor electronice la cele mai înalte standarde. În plus, mobilierul Nowy Styl a fost montat peste tot pentru a oferi un confort de primă clasă printr-o gamă de birouri și scaune fabricate din materiale durabile pentru a se potrivi tuturor cerințelor fizice, în timp ce întregul birou a fost decorat cu vopsele ecologice.

În exteriorul biroului, au fost create o serie de “zone de relaxare” (Chill Zones) pentru a oferi angajaților locuri de destindere pe canapele și scaune confortabile, amplasate într-un cadru cu lumină solară și priveliști plăcute. O zonă verde spațioasă include, de asemenea, tenis de masă, foosball de masă, scaune, precum și copaci, pentru a crea o zonă relaxantă și primitoare pentru momentele în care colegii doresc să-și acorde timp pentru o pauză de relaxare.

Primul birou Farnell din Cracovia avea 30 de angajați pentru a sprijini clienții din întreaga Europă de Est. De atunci, echipa și-a mărit de peste patru ori dimensiunea, incluzând angajați care lucrează în diverse domenii de activitate, printre care servicii pentru clienți, vânzări, gestionarea activelor, oferte de preț, marketing, asistență tehnică, juridică, traduceri și managementul ciclului de viață al clienților.

Sabina Rozlach, Farnell Commercial Centre Director Eastern Europe, a declarat: “După ce am sărbătorit anul trecut aniversarea a 10 ani de la înființarea biroului nostru din Cracovia, suntem încântați că am făcut următorul pas în călătoria noastră de extindere prin deschiderea acestui nou spațiu fantastic de birouri. Prin relocarea în acest spațiu de înaltă calitate, ne asigurăm că cei peste 130 de colegi ai noștri continuă să ofere cele mai bune servicii de distribuție de înaltă calitate pentru mii de clienți din 26 de țări, vorbind în 15 limbi diferite.”

Unul dintre obiectivele principale în proiectarea noului birou al Farnell a fost crearea unui spațiu calm și de susținere pentru angajați. În acest scop, au fost folosite o schemă de culori și materiale inspirate din natură. Spațiul este dominat de culori neutre, cum ar fi bejul, precum și de gri combinat cu verde și albastru, plus o notă de diverse materiale naturale și calde, cum ar fi lemnul și pluta. În spațiile sociale, inclusiv în zonele de relaxare (chillout, bucătărie și zona de cafea), imaginile de fundal cu motive florale îi ajută pe angajați să se odihnească și să se relaxeze.

“Mai mult, designul noului birou a fost adaptat nu numai la noua locație, ci și la modul hibrid de lucru. Acest aspect se reflectă într-o amenajare funcțională care sprijină colaborarea și permite o utilizare flexibilă a biroului, aliniată la nevoile în schimbare și la activitățile diverse ale utilizatorilor. Atunci când am proiectat noul spațiu, am pus un accent puternic pe spațiile comune, cum ar fi sălile de ședință de diferite dimensiuni și spațiile sociale care promovează integrarea angajaților” spune Agnieszka Ulatowska, Senior Architect la Colliers Define.

Experții de la Colliers Define au fost, de asemenea, responsabili pentru realizarea lucrărilor de amenajare – finisarea completă a noului birou, livrarea mobilierului, a sistemului AV și a spațiilor verzi.

“O provocare majoră în implementarea proiectului Farnell au fost termenele lungi de livrare a materialelor. Pentru a preda spațiul finisat în intervalul de timp așteptat de client, am făcut comenzi pentru materiale cheie, cum ar fi unitățile de aer condiționat, înainte de începerea lucrărilor. La rândul său, pentru a satisface așteptările arhitecților și ale Farnell în ceea ce privește estetica finisajelor, am adus matrițe speciale pentru a da formă panourilor decorative din pâslă folosite ca placare a pereților. Rezultatul ne-a mulțumit pe toți, la fel ca și cooperarea în sine. Datorită bunei funcționări a tuturor părților implicate, angajații Farnell se pot deja întâlni într-un spațiu care încântă, integrează și crește productivitatea” spune Sebastian Socha, Project Manager la Colliers Define.

Deschiderea noului birou din Cracovia reprezintă cea mai recentă investiție semnificativă a Farnell în operațiunile din EMEA, după ce în septembrie 2022 s-a finalizat renovarea sediului global al companiei din Leeds, Marea Britanie, care a costat 6 milioane de lire sterline.

Farnell | ro.farnell.com

S-ar putea să vă placă și