Contoare de precizie de timp și impulsuri marca Trumeter

by donpedro

Contoarele de timp și de kilometraj sunt elemente indispensabile ale tuturor mașinilor. Ele ajută la evaluarea uzurii întregului mecanism, precum și a elementelor individuale ale acestora, care facilitează munca de service. Sunt, de asemenea, elemente esențiale în unitățile care aplică metoda de întreținere predictivă/preventivă. Sunt utilizate în mod obișnuit pentru echipamente închiriate, unde sunt folosite pentru a controla timpul și intensitatea utilizării. Datorită câmpului larg de aplicare și, prin urmare, a aplicațiilor diverse, contoarele sunt împărțite în contoare care indică timpul de lucru și numărul de impulsuri (de exemplu, pentru un singur ciclu de cursă). Aceste dispozitive pot, de asemenea, să scadă timpul/numărul de impulsuri din valoarea introdusă.

Deoarece contoarele joacă un rol important, acestea trebuie, în cea mai mare măsură posibilă, să nu conțină erori și, în același timp, să nu poată fi manipulate. Prin urmare, în catalogul TME includem doar produse de înaltă clasă de la mărci dovedite ale căror articole se bucură de încredere internațională. Una dintre aceste companii este Trumeter, un producător specializat în producția de contoare, deși oferă și multe alte soluții de bună calitate în domenii conexe. Mai jos vă prezentăm produsele acestui furnizor – o gamă largă de soluții din care clienții noștri vor alege cu siguranță soluția potrivită pentru aplicațiile lor. Trebuie subliniat aici că toate articolele descrise sunt disponibile direct din depozitele TME, ceea ce garantează livrarea rapidă.

Contoare de timp de lucru

Indicator electromecanic al timpului de lucru marca Trumeter

Toate produsele Trumeter îndeplinesc standardele industriei din America de Nord, Europa și alte părți ale lumii. Diviziunea lor tehnologică de bază este formată din două grupuri: indicatori electromecanici și digitali. În cazul acestora din urmă, memoria dispozitivului este susținută de o baterie durabilă plasată în circuit, pentru care producătorul garantează până la 10 ani de viață.

Contoarele electromecanice pot contoriza până la 100.000 de ore. Acestea sunt proiectate pentru a fi montate într-un panou, de exemplu, o consolă de control sau un dispozitiv de birou. Unele modele, cum ar fi seria 720 (numărul seriei este identificat prin primele cifre ale simbolului produsului), sunt echipate în plus cu garnituri care permit folosirea periodică a contorului, fără teama de deteriorare. Sursa de alimentare (și semnalul monitorizat) sunt conectate la contoare prin intermediul unor conectori sau borne cu șurub de 6,3 mm. Tensiunea de alimentare depinde de serie și model și poate varia de la 10V DC sau 24V AC la 264V AC/DC.

În cazul contoarelor electronice, putem găsi produse cu clase de etanșeitate IP65 și IP66, care practic nu sunt sensibile la umezeală sau praf. În cazul lor, timpul maxim poate ajunge până la 10 milioane de ore (ca o curiozitate: trebuie remarcat faptul că aceasta înseamnă o perioadă de peste 1000 de ani). Versiunile digitale, echipate cu afișaje LCD, au funcționalități suplimentare. De exemplu, dispozitivele din seria 6300 pot funcționa invers (adică numărătoare inversă) și pot, de asemenea, semnaliza depășirea timpilor setați cu o alarmă (3 valori programabile). Mai mult, în cazul lor, utilizatorul are opțiunea de a regla acuratețea contorului, prin deplasarea punctului zecimal. Astfel se poate măsura foarte precis, cu o acuratețe a formei de undă de până la 40Hz (0,025s).

Contoare de impulsuri

Contor electronic de impulsuri Trumeter cu montare pe panou

Trumeter oferă, de asemenea, indicatori complet lipsiți de componente electrice, și anume contoare de impulsuri mecanice. Acest lucru va fi deosebit de important în condiții de mediu dure și la mașini de tip vechi (sau manuale), precum și în cazul dispozitivelor care cauzează perturbații electromagnetice severe, care ar putea distorsiona rezultatul numărătorii, ce depinde de componentele electronice.

În cazul contoarelor electromecanice, fiecare increment are nevoie de mecanism pentru a efectua o anumită mișcare. Acest lucru înseamnă de obicei o reducere serioasă a frecvenței maxime cu care pot funcționa componentele realizate cu această tehnologie. Cu toate acestea, produsele de precizie Trumeter au fost adaptate la curse de până la 60 ms. Aceste produse sunt o soluție populară, printre altele în turnătorii, tipografii, precum și în mașinile destinate prelucrării materialelor, cum ar fi mașinile de perforat. Pentru unele modele (seria 10), producătorul oferă versiuni în care contorul este resetat cu o cheie – ceea ce va ajuta la a evita resetarea accidentală (și neautorizată) a indicațiilor.

Contoarele digitale de impulsuri sunt extrem de versatile. Acestea pot opera împreună cu senzori de diferite tipuri, funcționând chiar și cu tensiuni foarte mici (de exemplu, pragul pentru seria 7111 este de 0,7 V DC). Acestea oferă afișaje mari, în unele cazuri, retroiluminate. Rețineți, de asemenea, că unele modele au o funcție de citire și resetare de la distanță.

Contoare multifuncționale

Contor de panou cu funcție de tahometru

Imaginea TRU-8981-1 prezentată aici este un exemplu de contor programabil care poate îndeplini diverse funcții. În plus față de opțiunea de numărare a impulsurilor sau a timpului de lucru, poate număra simultan impulsurile primite într-un singur lot (de exemplu, numărul de articole dintr-un pachet și suma tuturor articolelor ambalate). De asemenea, se poate afișa automat raportul procentual al acestor două variabile. Dispozitivele sunt echipate cu un modul de comunicație care acceptă standardul serial RS232/RS485 (de fapt, protocolul industrial Modbus). De asemenea, au un mod tahometru/contor de frecvență. Un afișaj LED clar și o tastatură asigură lizibilitatea rezultatului și o operare ușoară. Atât resetarea contorului, cât și tastatura în sine pot fi blocate programatic (securizate cu un cod) din meniul dispozitivului.

Releu de timp cu afișaj LCD cu o singură ieșire

Relee de timp

Releele de timp din seria 785X sunt un exemplu de articol Trumeter asociat. Acestea sunt relee modulare montate pe șină DIN care pot porni/opri circuitele indicate în perioade programabile de la 0,1 secunde la 999 ore. Articolele sunt echipate cu un afișaj și 8 sau 18 (în funcție de model) moduri de operare. Acestea sunt, de ex. pornire întârziată, generare de impuls întârziată, interval, buclă cu o frecvență dată etc. Carcasa 785X are lățimea unui slot standardizat, iar tensiunea de alimentare pentru aceste dispozitive este de la 24V la 240V AC/DC. Starea releului este indicată de dioda LED

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.
Sursă text: https://www.tme.eu/ro/news/library-articles/page/43441/Contoare-de-precizie-de-timp-i-impulsuri-marca-Trumeter/

Transfer Multisort Elektronik   |   https://www.tme.eu

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu