Cipurile combinate înlătură arierele Wi-Fi

by donpedro

Atheros Communications a anunţat că produce cipuri dedicate conectării la cât mai multe tipuri de echipamente pentru reţelele wireless, ca urmare a creşterii utilizării tehnologiei Wi-Fi.
Compania a declarat că se află în plină producţie a noilor cipuri Wi-Fi folosite în cartelele PC şi în punctele de acces sau emiţătoarele radio, cu care cartelele comunică.

Cipurile se bazează pe un amestec de specificaţii diferite – 802.11b, 802.11g şi 802.11a – aşa încât pot oferi acces la reţele Wi-Fi indiferent de specificaţiile folosite de aceste reţele. Diferenţele între specificaţiile Wi-Fi încep să devină tot mai nesemnificative pe măsură ce fabricanţii de cipuri le înglobează pe toate acestea în produsele lor.

Războiul standardelor s-a încheiat, iar câştigătorii sunt … toate trei”, a afirmat Craig Barratt, CEO Atheros. “Ideea este că poţi întâmpina viitorul cu o cartelă universală a-b-g … în timp, toate firmele vor migra spre universal, iar acest lucru va începe să se întâmple peste şase luni de zile.”

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu