Caracteristicile unice ale convertoarelor Cincon

Componente pentru aplicații industriale, feroviare și militare.

by gabi

Utilizarea convertoarelor compacte oferite de marca Cincon are o serie de avantaje – în primul rând, reduce timpul petrecut la proiectarea circuitelor de alimentare, facilitează proiectarea echipamentelor electronice și electrice.

Mai jos vă prezentăm trei grupe de produse din gama Cincon. Acestea sunt convertoare AC/DC și DC/DC – sisteme de alimentare integrate, versatile și robuste, cu putere mare și capacități extinse. Oferta este deosebit de interesantă pentru producătorii de echipamente electronice, chiar dacă sunt specializați în domenii mai restrânse, cum ar fi instrumentația feroviară sau chiar echipamentele militare. Vă invităm să aruncați o privire la oferta unică de la un furnizor dovedit.

Convertoare Cincon

Convertoare AC/DC seria CBM150S

Convertoarele sunt instalate folosind cabluri THT.

Convertoarele CBM150S sunt proiectate pentru echipamente alimentate direct de la rețea (90V până la 264VAC) și care necesită o putere relativ mare de 150W. Circuitele pot furniza o tensiune de ieșire stabilizată de 12V, 24V, 28V, 36V sau 48V DC. În funcție de model, curentul maxim de ieșire va ajunge, prin urmare, de la 3,1A la 12,5A. Pentru a asigura o termoreglare adecvată a componentei, pot fi utilizate găurile de montare filetate de pe corp – acestea pot fi folosite, de exemplu, pentru instalarea unui radiator sau a unui alt element de disipare a căldurii (producătorul subliniază că nu este necesară o răcire activă asistată de ventilator).

Cel mai important avantaj al convertoarelor din seria CBM este integrarea acestora. Carcasa cu dimensiuni de 116,8 × 61 × 19,7mm conține toate elementele de alimentare necesare – circuit redresor, convertor, protecții (termică, supracurent, supratensiune, scurtcircuit). Acest lucru îi permite producătorului dispozitivului țintă să se concentreze asupra funcționalității acestuia. Convertoarele sunt asamblate folosind tehnologia prin inserție (through-hole, THT). În plus, convertoarele de acest tip ating eficiențe de până la 93% și un consum redus de energie în gol (mai puțin de 0,5W).

Seria CBM150S

Găurile filetate din partea inferioară pot fi folosite pentru o montare permanentă.

Convertoare DC/DC seria CBQ

Convertoarele CBQ oferite de TME sunt disponibile în două variante de putere: 75W și 100W (acestea fac parte din seriile CQB75W14 și, respectiv, CQB100W14). În afară de parametrii electrici, componentele au un design similar, fiind adăpostite în corpuri de 47,2×34,8×12,7 mm cu cabluri THT. Indiferent de putere, acestea pot funcționa într-o gamă largă de temperaturi (de la -40°C la 105°C) și pot fi alimentate cu tensiuni în intervalul 12…160V DC. Destinația principală a acestor produse este reprezentată de aplicațiile feroviare (conformitate cu EN50155), astfel încât sunt adaptate pentru a rezista la condiții mecanice și de mediu dure (rezistență la șocuri și vibrații, umiditate ambientală de până la 95%), precum și pentru a asigura o izolație de 3000VAC. Ele permit obținerea unor tensiuni fixe și specifice pentru alimentarea diferitelor circuite care necesită de la 5V la 54VDC.

Ca și în cazul convertoarelor AC/DC descrise, acestea au protecție integrată: OCP (supracurent), OVP (supratensiune), SCP (protecție la scurtcircuit) și OTP (oprire temporară în caz de supraîncălzire). În plus, componentele pot fi oprite de la distanță (prin semnal digital), prin intermediul unui cablu dedicat. În plus față de standardul feroviar menționat anterior, convertoarele sunt fabricate în conformitate cu standardele: UL62368 (izolație), EN55032/EN55035 (echipamente multimedia), EN45545 (rezistență la foc și fum).

Seria CBQ

Seria EC conține cea mai compactă dintre componentele prezentate aici.

Convertoare compacte seria EC5DAW

Convertoarele EC5DAW (EC) sunt cele mai compacte dintre produsele expuse (24,2×13,7×10mm), oferind puteri de până la 10W. Acestea pot fi alimentate de surse de curent continuu de 9…36VDC sau 18…74VDC (în funcție de model) și pot fi utilizate pentru a obține tensiuni de ieșire de 3,3V, 5V, 12V sau 15VDC. În plus, furnizorul a pregătit, de asemenea, variante ale dispozitivelor cu o a doua ieșire, de -12V sau de -15VDC, ceea ce oferă alimentarea simetrică necesară pentru buna funcționare a multor dispozitive, cum ar fi generatoarele și amplificatoarele de semnal radio sau audio. Deoarece componentele sunt conforme cu cerințele standardului internațional IEC/EN/UL62368, acestea pot fi utilizate cu succes în echipamente multimedia, rețele de comunicații de date etc. De asemenea, trebuie menționat aici că produsele din seria EC5DAW sunt fabricate în conformitate cu standardul MIL-STD-810F referitor la rezistența mecanică a componentelor utilizate în echipamentele militare.

Seria EC5DAW

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu