Aparate pentru Măsurare şi Testare

by donpedro

În orice laborator sau atelier de electronică, electrotehnică sau chiar mecanică veţi găsi aparatură pentru generarea, vizualizarea şi măsurarea semnalelor electrice.
Indispensabilă oricărei activităţi tehnice moderne, această aparatură include o gamă variată de echipamente, de la multimetre până la analizoare de semnal, trecând prin osciloscoape analogice şi digitale, generatoare de semnal. Firma Aurocon COMPEC pune la dispoziţie o gamă foarte variată de astfel de echipamente de laborator. La alegerea echipamentului trebuie luate în consideraţie o serie întreagă de aspecte tehnice. Un aspect uneori neglijat este existenţa unor interfeţe pentru comunicarea dintre aparat şi un calculator, cât şi existenţa unui software adecvat pentru controlul echipamentului. Se permite astfel automatizarea testării, salvarea şi stocarea datelor din aparat pe harddisk cât şi posibilitatea stocării parametrilor de reglare ai aparatului şi reprogramarea ulterioară a aparatului conform acestor parametri, ceea ce asigură o repetabilitate a condiţiilor de testare şi reduce timpul şi efortul de selecţie a parametrilor optimi.

LinkRunner AT 2000 – tester de reţea

• Nr. stoc RS: 759-5794
• Status RoHS: Conform
• Marca: Fluke Networks
• Cod de producător: LRAT-2000

Auto-testerul de reţea LinkRunner AT este cea mai rapidă cale de a rezolva problemele de conectivitate ale unei reţele. Testarea automată completă cu numai o apăsare de buton, reali­zează setul necesar de teste de conectivitate în câteva secunde, permiţând identificarea precisă şi rapidă a proble­melor de reţea, precum şi rezolvarea acestora. Caracteristicile cheie includ verifi­carea integrităţii legăturii şi semnalului la 10/100/1G pe cupru sau fibră optică, testare PoE TruePower™ şi încărcare, autentificare 802.1x, mapare cabluri, promptitudine IPv4/IPv6, localizarea şi identificarea cablurilor şi informaţii asupra celui mai apropiat switch.

Multimetru de buzunar IDM67

• Nr. stoc RS: 697-4039
• Marca: ISO-TECH
• Cod de producător: IDM67

IDM67 este un instrument compact cu o rezoluţie îmbunătăţită a ecranului, proiectat pentru a răspunde cerinţelor standardului de siguranţă IEC1010-1) categoria II 600V cu capabilitate de măsurare până la 10A. Printre caracteristicile acestui aparat de măsurare pot fi evidenţiate: ecran LCD cu avertizare de domeniu, bară grafică analogică cu 65 de segmente, funcţie de păstrare a valorii citite pe ecran, semnal de continuitate, măsoară tensiune, curent, rezistenţă, continuitate şi testare diode. Instrumentul dispune de stabilire automată a domeniului de măsurare pentru tensiune şi rezistenţă, cu posibilitate de preluare manuală a controlului. Este prezentă de asemenea o avertizare sonoră la depăşirea curentului maxim. Carcasa de protecţie din cauciuc rezistent permite fixarea sondelor şi operarea instrumentului cu o singură mână.

Osciloscop PC 60MHz 2 canale +FGEN

• Nr. stoc RS: 778-1816
• Marca: Pico Technology
• Cod de producător: PicoScope 5242A

Acest dispozitiv reprezintă câteva instrumente într-un singur echipament.
Osciloscoapele bazate pe PC sunt mai uşoare şi mai portabile decât echipamentele de testare tradiţionale. Un inginer de teren poate în acest fel să poarte cu el un întreg laborator de electronică încărcat pe un notebook. Dispozitivul utilizează pentru afişare întregul monitor al calculatorului, putând fi vizualizate simultan ecran de osciloscop, analizor de spectru şi modul de măsurare. Memorarea semnalului este limitată doar de memoria PC-ului. Semnalele capturate şi parametrii stabiliţi pot fi rapid partajaţi cu alţii, iar noi funcţionalităţi pot fi adăugate prin actualizare de software. Software-ul de înregistrare a datelor este PicoLog. Seria PicoScope 5000 încorporează ca standard caracteristici puternice, valoroase. Printre acestea pot fi amintite testarea limitelor, decodare serială, semnale de declanşare avansată, măsurarea automată a domeniului de frecvenţă, funcţii matematice, mod X-Y, filtrare digital. Fiecare osciloscop PicoScope 5000 este furnizat cu un kit de dezvoltare software uşor de utilizat (SDK)

Generator de funcţii 10MHz +numărător 125Mhz

• Nr. stoc RS: 768-3450
• Marca: Aim-TTi
• Cod de producător: TG1006

Generatorul de funcţii Aim-TTi TG1006 a fost dezvoltat pornind de la seriile Aim-TTi TG300 & TG550 de generatoare de funcţii analogice. Spre deosebire de modelele anterioare, TG1006 utilizează generare de frecvenţă DDS (Direct Digital Synthesis) pentru o mai bună precizie, stabilitate crescută, acoperirea unui domeniu mai larg de frecvenţă. DDS generează forme de undă utilizând un acumulator de fază, o tabelă de căutare şi un convertor digital/analog. Precizia şi stabilitatea formelor de undă rezultate depind de cele ale ceasului master. Domeniu de frecvenţă de la 1mHz la 10MHz utili­zând DDS. Rezoluţie 6 digiţi sau 1mHz Forme de undă sinusoidale, dreptunghiulare şi triunghiulare. Afişare simultană a frecvenţei şi amplitudinii. Numărător de frecvenţă extern 7-digiţi 120MHz. Baleiere continuă a fazei pe întreg domeniul, liniar sau logaritmic. Mod manual de baleie unic pentru control quasi-analogic. Moduri de modulaţie AM, FSK şi listă frecvenţe. Ieşire de la 5mV la 20V vârf la vârf de la 50Ω sau 600Ω.

Aurocon COMPEC
Bd. Theodor Pallady, Nr. 287, Sector 3, Bucureşti
Tel: 021.304.62.33
Fax: 021.304.62.34
compec@aurocon.ro
www.compec.ro
www.rsromania.com

S-ar putea să vă placă și