Amplificatoarele mono de la STMicroelectronics micşorează dimensiunile echipamentelor portabile

by donpedro

Amplificatoarele pentru căşti lucrează la o tensiune de 2V

STMicroelectronics a introdus pe piaţă o pereche de amplificatoare audio mono compacte pentru comanda unor boxe de 16 şi 32 Ohm şi a difuzoarelor folosite în telefoanele celulare, telefoanelor fără fir, PDA-urilor şi ale altor aplicaţii portabile.

Circuitele TS419 şi TS421 sunt disponibile în capsulele de foarte mici dimensiuni MiniSO-8 şi DFN8. Acestea vor lucra alimentate de la o tensiune de numai 2V şi un curent maxim de 2.5mA. Consumul de curent în modul Standby poate fi mai mic de 10nA. Modul Standby poate fi activ “high” pentru circuitul TS419 şi activ “low” pentru TS421.

Componentele pot fi comandate cu o configuraţie de amplificare externă sau cu un câştig fix de 6, 12, 18dB (datorită cerinţei de reducere a componentelor externe). Dispozitivele au de asemenea, un circuit de reducere a perturbaţiilor “On/Off click”.
Alimentate de la o tensiune Vcc de 5V, circuitele oferă o putere de ieşire tipică de 295mW pe 16 Ohm, valorile distorsiunilor armonice totale plus zgomot (THD + N) fiind de maxim 1%. Pentru o încărcare pe 32 Ohm, puterea de ieşire este de 207mW.

Pentru o alimentare Vcc de numai 3.3V, dispozitivele oferă o putere de ieşire tipică de 113mW / 16 Ohm, pentru valori ale caracteristicilor (THD + N) de maxim 1%, iar pentru boxele de 32 Ohm, puterea de ieşire este de 81mW.

Raportul semnal – zgomot al componentelor este tipic de 98dB(A) pentru o alimentare de 5V. Viteza de rejecţie a sursei de putere (PSRR) are valoarea tipică de 56dB la 1kHz, cu intrările legate la masă.

www.st.com

Adaugă un comentariu