Amplificatoare operaţionale de 100kHz cu consum tipic de repaus ultra redus de 600nA

by donpedro

Puncte forte:
GBWP de100kHz;
Iq tipic de 600nA;
Sub 1 W consum tipic cu alimentare de 1.4V.

Noua familie de amplificatoare operaţionale MCP614X de la Microchip au o bandă de 100kHz şi un curent tipic de repaus de 600nA şi maximum de1mA. Cu un consum tipic de sub 1mW în repaus la o alimentare de 1.4V, aceste amplificatoare operaţionale de mare performanţă constituie o metodă ieftină de a îmbunătăţi caracteristicile şi de a creşte semnificativ durata de viaţă a sistemelor alimentate de la baterii.
MCP6141, MCP6142, MCP6143 şi MCP6144 oferă operare din “bară în bară”, atât la intrare cât şi la ieşire, permiţând utilizarea întregii game de tensiuni la alimentări de la 5.5V până la 1.4V. Operarea la tensuni scăzute elimină necesitatea dubloarelor de tensiune, iar curentul redus de repaus diminuează solicitările asupra bateriei. Garantând performanţele pe toată gamă de temperaturi de la -40°C la +85°C, dispozitivele sunt stabile pentru aplicaţiile cu un câştig de 10(V/V) sau mai mare, cum ar fi senzorii, instrumentele portabile, tag-urile RFID şi dispozitivele alimentate de la o singură buclă de comunicaţie cum ar fi telefoanele, dispozitivele de siguranţă şi securitate a locuinţelor. Dispozitivele sunt disponibile în carcase de 8 pini PDIP, SOIC şi MSOP sau de14 pini. PDIP, SOIC şi TSSOP.
Familia MCP614X poate fi evaluată de FilterLab® Active Filter Design Tool, disponibil gratuit pe site-ul Microchip. FilterLab® oferă scheme complete pentru circuitul filtru cu valorile componentelor şi răspunsul în frecvenţă.

www.microchip.com