Amplificatoare operaţionale cu tranzistoare FET la intrare cu un raport preţ/performanţă foarte bun

by donpedro

Amplificatoarele AD8034 şi AD8065 FastFET cu tranzistoare FET la intrare sunt primele dintr-o familie de dispozitive ce au un raport preţ / performanţă mai bun decât dispozitivele tradiţionale cu tranzistoare FET la intrare, care sunt scumpe şi au viteze mici. În conformitate cu cele afirmate de companie, amplificatoarele FastFET au un set echilibrat de specificaţii noi pentru aceste dispozitive: domeniu larg pentru tensiunile de alimentare, curent mic de polarizare şi zgomot redus, distorsiuni scăzute, tensiune de offset mică. Dispozitivul AD8065 cu reacţie negativă simplă de tensiune are o bandă de 150 MHz, un slew rate de 180 V/µs, distorsiuni de -91 dB SFDR, un zgomot de 6.5 nV/ Hz şi un curent de alimentare de 6.5 mA. Dispozitivul mai oferă câştig diferenţial şi o eroare de fază de 0.01% şi 0.02°, respectiv, cu o atenuare de 0.1-dB la 7 MHz, ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea în aplicaţii video.
Dispozitivul AD8034 cu reacţie negativă dublă de tensiune are o lărgime de bandă de 80 MHz, un slew rate de 80-V/µs, erori de curent continuu de 6 mV la ieşire şi un zgomot de 11 nV/ Hz. Curentul de alimentare este de 33 mA.
Dispozitivele sunt livrate în capsule SOIC-8, SOT-23-5 şi µSOIC şi funcţionează cu tensiuni de alimentare între 5 şi 24 V.

Analog Devices, Wilmington
www.analog.com

Adaugă un comentariu