Renesas lansează noul grup de microcontrolere RX261/RX260 cu eficiență energetică remarcabilă, funcții tactile avansate și securitate robustă

Noile microcontrolere sunt ideale pentru aparatura electrocasnică, automatizarea clădirilor și multe altele

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat grupul de microcontrolere RX261 și RX260. Noile microcontrolere tactate la 64 MHz oferă o eficiență energetică remarcabilă de numai 69μA/MHz în timpul operării active și 1μA în modul standby. De asemenea, acestea permit proiectanților să implementeze cu ușurință senzori tactili capacitivi rezistenți la apă și să ofere o securitate robustă. Această combinație de performanță și caracteristici poziționează microcontrolerele RX261/RX260 în domeniul aplicațiilor precum aparatele electrocasnice, automatizarea clădirilor și a fabricilor și multe altele, inclusiv încuietori inteligente, e-bikes și imprimante termice mobile.

Microcontrolerele RX261/RX260 se bazează pe un nucleu RXv3 de la Renesas, care permit 355CoreMark la 64MHz. Acest scor este de 2,5 ori mai mare decât cel al dispozitivelor concurente din clasa 64-MHz. Comparativ cu celelalte microcontrolere din această clasă, RX261/RX260 oferă, de asemenea, un curent activ cu 25% mai mic și un curent în standby cu 87% mai mic. Această eficiență energetică remarcabilă minimizează consumul de curent pe durata unei funcționări intermitente. Aceste caracteristici de consum redus de putere ajută clienții să respecte reglementările stricte privind energia pentru aparatele de uz casnic și să prelungească timpul de funcționare al aplicațiilor alimentate de la baterii.

IP-ul tactil capacitiv din a treia generație de la Renesas (CTSU2SL) oferă imunitate ridicată la zgomot și rezistență la apă, permițând utilizatorilor să implementeze senzori tactili în aparate de bucătărie și echipamente de exterior, precum încuietorile inteligente. Funcția de analiză automată reduce consumul de curent în timpul exploatării intermitente, permițând detecții tactile chiar și în stare de așteptare. Instrumentul de tuning QE pentru tehnologia tactilă capacitivă, manualele de proiectare și mostrele ajută la implementarea senzorilor tactili într-o mulțime de aplicații.

În prezent, multe sisteme industriale și de consum oferă funcții de conectivitate wireless, cum ar fi Bluetooth și/sau Wi-Fi, pentru a permite controlul prin telefonul inteligent sau pentru a descărca firmware nou de pe serverele cloud. Prin implementarea funcțiilor de securitate cu Renesas Secure IP (RSIP-E11A) și a funcțiilor de protecție a memoriei flash, utilizatorii își pot proteja aplicațiile în cazul unor acțiuni neautorizate, cum ar fi falsificarea datelor și interceptările făcute de atacatori. Exemplele de programe permit utilizatorilor să implementeze rapid și ușor funcții de inițializare securizată și de actualizare securizată a firmware-ului.

Microcontrolerele din grupul RX261 oferă o gamă largă de caracteristici, inclusiv un controler cu funcție Full Speed USB cu un oscilator pe cip de mare viteză (HOCO – High Speed On-Chip Oscillator) care elimină nevoia de cristale externe pentru a genera un ceas USB precis. Un modul CAN FD este, de asemenea, inclus pentru a permite o comunicație rapidă și fiabilă. Spre deosebire de alte microcontrolere, dispozitivele RX261/RX260 includ 8 KB de memorie flash de date, oferind clienților posibilitatea de a elimina nevoia unei memorii EEPROM externe.

Disponibilitate

Noul grup de microcontrolere RX261/RX260 și numeroase kituri de evaluare sunt disponibile acum la Renesas și la distribuitorii autorizați. Mai multe informații despre noile microcontrolere sunt disponibile la www.renesas.com/RX261 sau www.renesas.com/RX260.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu