Certificările de siguranță în funcționare sunt necesare în multe industrii, acest proces fiind, de multe ori, consumator de timp și costisitor. De asemenea, certificările pot necesita o justificare extinsă pentru utilizarea unor instrumente de dezvoltare specifice, cu excepția cazului în care instrumentul este deja certificat pentru conformitate de către experți în domeniul siguranței în funcționare, cum ar fi TÜV SÜD, o organizație de certificare cu sediul în Munchen. În acest scop, Microchip Technology Inc. a anunțat certificarea TÜV SÜD a compilatoarelor sale MPLAB® XC, simplificând semnificativ procesul de calificare a siguranței în funcționare pentru microcontrolerele (MCU) PIC®, AVR® și SAM și controlerele de semnal digital (DSC) dsPIC®). Pentru a simplifica și mai mult testarea și diagnosticarea, Microchip a introdus și o licență de acoperire a “MPLAB Code Coverage”, care determină părți ale software-ului care au fost (sau nu) executate cu un impact minim asupra aplicației.
Compilatoarele MPLAB XC certificate de TÜV SÜD ajută la îndeplinirea cerințelor de verificare și validare specificate în standardul ISO 26262 pentru siguranță în industria auto, IEC 61508 pentru aplicații industriale, IEC 62304 pentru software medical și IEC60730 pentru controale electrice automate. Compilatoarele MPLAB XC pentru siguranță funcțională vor fi însoțite de documentație suplimentară pentru certificarea mediului MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) și a depanatoarelor și programatoarelor MPLAB. Fără taxe de reînnoire anuale, aceste licențe reprezintă soluția cu cele mai mici costuri de pe piață. Utilizarea microcontrolerelor Microchip cu licențe de siguranță în funcționare va reduce costurile aplicației și timpul de comercializare.
Pe lângă faptul că sunt oferite instrumente de dezvoltare care fac mai ușoară, mai rapidă și mai accesibilă conformarea cu standardele de siguranță funcțională, Microchip oferă, de asemenea, multe microcontrolere PIC, AVR, dsPIC și SAM, care sunt deja conforme cu aceste standarde. Pentru toate aceste microcontrolere, Microchip furnizează rapoarte FMEDA (Failure Mode Effect și Diagnostics Analysis) și manuale de siguranță care vizează certificarea ISO 26262 până la niveluri de siguranță ASIL-B, unele produse atingând chiar ASIL-D.
Mai multe informații găsiți aici.