Dispozitive emisie-recepţie RF şi transmiţătoare de la Chipcon

by donpedro

Chipcon este o companie internaţională, unul din liderii de piaţă în domeniul semiconductoarelor care proiectează, produce şi comercializează circuite integrate de înaltă performanţă pentru domeniul radio frecvenţă (RF) pentru utilizarea într-o gamă largă de aplicaţii wireless. Circuitele integrate RF de la Chipcon sunt rezultatul a mulţi ani de cercetări aprofundate în proiectarea dispozitivelor radio la costuri reduse în tehnologiile standard CMOS şi BiCMOS. Banda de frecvenţă ocupată include frecvenţe de la 300MHz până la 2.4GHz.
Chipcon oferă din stoc o gamă completă de circuite integrate de radio-frecvenţă pentru o comunicaţie radio rapidă şi fiabilă în banda ISM fără licenţă (Industrial Scientific Medical).

Bazate pe tehnologia brevetată SmartRF, produsele Chipcon oferă cea mai bună combinaţie între parametrii importanţi pentru această piaţă specifică precum flexibilitate, preţ redus şi grad ridicat de integrare. Cu produsele Chipcon puteţi implementa soluţii bazate pe propriul protocol sau standard, protocoale “open” de tipul ZigBee/IEEE802.15.4. Consumul foarte redus de putere, tensiunea scăzută de alimentare şi numărul foarte mic de componente externe recomandă produsele Chipcon ca fiind cele mai potrivite pentru proiectarea de dispozitive cu performanţe excelente la un cost scăzut, de dimensiuni fizice reduse şi alimentate cu baterii. Viaţa bateriei este extinsă printr-un sistem de management al puterii consumate cu diferite stadii de powersave.
O varietate de funcţii hardware puternice integrate reduc semnificativ funcţiile pe care trebuie să le îndeplinească MCU-ul extern şi permit astfel utilizarea unui MCU de preţ scăzut.
Noua generaţie de produse Chipcon disponibilă acum prezintă şi mai multe funcţii integrate şi performanţe radio. Cele mai noi produse Chipcon CC2400(RX/TX), CC2420(RX/TX) compatibil cu protocolul ZigBee, C1150(TX)/CC1100(TX/RX) şi CC2550(TX)/CC2500(TX/RX) includ buffere de date FIFO interne pentru transmisia de date în modul burst, interfaţă serială simplificată pe patru fire pentru configuraţie şi comunicaţie de date şi suport hardware configurabil în pachet portabil.
Toate produsele Chipcon respectă standardele de compatibilitate electromagnetică EN300200 (Europa) şi FCC CFR 47, partea 15(SUA). Produsele Chipcon pot fi regăsite în aplicaţii portabile, mobile şi staţionare, reprezentând comunicaţii pe distanţe scurte şi de putere foarte mică.
O multitudine de aplicaţii înglobează circuitele integrate RF de la Chipcon: automatizările industriale şi de birou, electronicele casnice, echipamente din industria de automobile şi medicală, reţele embedded pentru utilizatori privaţi. Toate informaţiile necesare pot fi descărcate de pe pagina web a Chipcon: www.chipcon.com: tabele comparative, documentaţie, note de aplicaţii, software gratuit pentru PC pentru programarea circuitelor integrate RF (Smart Studio RF), aplicaţii demonstrative, descrieri tehnice referitoare la modul de proiectare al antenei etc. Pentru a reduce timpul de dezvoltare şi a descreşte costul necesar primului proiect, Chipcon oferă şi o gamă largă de kituri de dezvoltare şi evaluare ce permit utilizarea imediată.

CC1100/CC1150 – State-of-the-art al comunicaţiilor wireless
Doi membri noi ai familiei SmartRF 04 de la Chipcon sunt dispozitivul multicanal CC1100 de emisie-recepţie RF sub 1 GHz şi transmiţătorul multicanal CC1150 care operează în benzile ISM de 315, 433, 868 şi 915 MHz fără licenţă, proiectate special pentru consum foarte redus de putere. Domeniul de tensiune de alimentare a cipului (de la 1.8V până la 3.6V) şi consumul redus de putere, permit proiectarea la dimensiuni reduse a dispozitivelor radio alimentate de la baterii conferind în acelaşi timp o viaţă lungă bateriei.
Ambele modele CC1100 şi CC1150 furnizează o putere de ieşire de 10 dBm în toate benzile de frecvenţă. Utilizat de obicei împreună cu un microcontroler acceptabil ca preţ şi de un număr mic de componente externe pasive, CC1100 şi CC1150 permit proiectanţilor să reducă semnificativ dimensiunile produsului şi costul total.

CC1100 – dispozitive emisie recepţie single chip cu modulaţii FSK/GFSK/ASK/OOK/MSK

Suport hardware configurabil în pachet portabil, incluzând generarea prealabilă, detecţia / înserarea cuvântului de sincronizare, verificarea adresei, lungime flexibilă a pachetului de şi CRC automat;

Suportă modul asincron transparent de recepţie / transmisie pentru a asigura compatibilitatea inversă cu protocoalele de comunicaţie radio existente;
Buffere de date FIFO integrate de 64 bytes;
Monitorizare automată a calităţii legăturii;
Ieşire RF diferenţială cu comutator de antenă on-chip, proiectat pentru o potrivire simplă cu cost redus;
Configuraţie serială SPI simplă, pe 4 fire şi interfaţă pentru date;
Pe pini separaţi semnale suplimentare de
status;
Nivel programabil al puterii pe ieşire;
Senzor de temperatură analogic integrat;
Dimensiuni reduse
(capsulă QLP 4x4mm, 20 pini).
Circuitul recomandat de Chipcon drept aplicaţie este prezentat alăturat.

COMET electronics
office@comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și