Progresele din domeniul microelectronicii moderne sunt vitale pentru ultima generație de dispozitive miniaturizate. Microprocesoarele, dispozitivele de memorie și bateriile sunt mai mici ca niciodată. Dimensiunile și capabilitățile microprocesoarelor moderne permit dispozitivelor miniaturizate să ofere performanțe care ar fi necesitat echipamente mult mai mari. Pentru a profita de această nouă tehnologie, proiectanții au nevoie de conectori mici și foarte performanți pentru a le oferi o interfață cu lumea exterioară.
Gama ‘Snap-In’ de conectori circulari miniaturali de la binder oferă soluții pentru o mare varietate de industrii. Designul electronic modern combinat cu cele mai recente soluții de comunicație de mare viteză oferite de tehnologia 5G au contribuit la crearea unor conectori de mici dimensiuni care pot funcționa în condiții dificile. Internetul lucrurilor (IoT) și echivalentul său industrial, cunoscut uneori sub numele de Industrie 4.0, implică o mare varietate de dispozitive care folosesc atât comunicația prin cablu, cât și cea wireless pentru a face schimb de informații. Linia de conectori de la binder asigură o serie de caracteristici pentru a oferi soluții în aceste aplicații solicitante.
Noi aplicații, noi condiții de mediu
Datorită dimensiunilor mai mici, această nouă generație de sisteme conectate poate fi instalată în locații îndepărtate, ceea ce nu a mai fost posibil anterior. De la iluminatul arhitectural cu LED-uri și agricultura inteligentă până la instrumentație și înregistrarea de date, electronicele sofisticate în capsule mici încep să fie utilizate în medii dificile.
Gama Snap-In de conectori circulari de la binder prezintă un design suplu, ideal pentru ultima generație de dispozitive miniaturizate. Gama cuprinde seria miniaturală 720, cu un diametru total de 16 mm și seria subminiaturală 620, cu un diametru de numai 11,5 mm.
Dispozitivele conectate își găsesc, de asemenea, noi utilizări în domenii critice. Proiectanții din industria medicală profită de avantajele tehnologiei miniaturizate, creând soluții care le permit pacienților să își continue viața de zi cu zi, chiar și în timp ce li se acordă îngrijiri medicale. Atunci când sunt combinate cu dezvoltările din domeniul terapiei, cum ar fi nebulizatoarele, sistemele de administrare a insulinei și chiar ventilatoarele, pacienții pot primi îngrijiri vitale în spital sau în confortul propriilor case.
Pentru aceste aplicații de îngrijire critică, gama Snap-In oferă performanțe impresionante. Conectorii sunt capabili de mai mult de 500 de cicluri de împerechere, oferind fiabilitate chiar și în cazul echipamentelor utilizate frecvent.
Conectarea în condiții dificile
Spre deosebire de aproape orice altă componentă din industria electronică, conectorii trebuie să fie în măsură să reziste la mediul extern. Atașați la exteriorul echipamentelor, aceștia sunt expuși la schimbări de temperatură, praf și murdărie, alături de apă și alți contaminanți. În ciuda acestui fapt, ei trebuie să fie ușor de utilizat și capabili să ofere conexiuni sigure.
Seriile 620 și 720 de la binder sunt etanșate conform standardului IP67, ceea ce le face ideale pentru condițiile dificile din fabrică sau din mediul exterior. Mecanismul de blocare cu clic oferă o conexiune sigură atunci când este cuplat, iar forma ergonomică a corpului îl face ideal pentru utilizarea în dispozitive mai mici.
Versatilitate pentru dispozitive mici
În vederea asigurării unei soluții pentru cele mai noi echipamente, inginerul trebuie să selecteze un conector care să ofere combinația potrivită de dimensiuni reduse, protecție a mediului și design rentabil. Gama Snap-In este versatilă, fiind disponibilă în configurații între 3 și 8 poli pentru seria 620 și până la 12 poli pentru seria 720. Contactele din alamă placată cu aur ale seriei 720 pot asigura tensiuni de rețea.
Corpul produselor din gama Snap-In este proiectat pentru o asamblare ușoară și este prevăzut cu contacte pentru lipire. Acesta este disponibil în variantele de montare pe cablu și pe panou și poate fi furnizat și în varianta pentru montare pe plăci de circuit imprimat (PCB) cu lipire prin imersie.
Carcasele din poliamidă ale conectorilor se pot personaliza în funcție de culoare pentru a asigura o identificare vizuală clară, ceea ce previne o potrivire greșită atunci când se utilizează mai mulți conectori împreună. Pentru aplicații medicale, corpul poate fi, la rândul său, turnat în culoarea gri-alb RAL 9002.
Echipamentele electronice destinate utilizării în medii dure trebuie să reziste la intemperii, iar conectorii joacă un rol enorm. Multe aplicații necesită protecție IP67, dar acestea nu pot apela la soluțiile voluminoase oferite de conectorii cu blocare cu șurub sau al celor de tip push-pull, care au un cost ridicat. Gama de conectori circulari Snap-In de la binder combină fiabilitatea și protecția cu o serie de caracteristici utile, toate într-un pachet extrem de competitiv.
Despre autor:
David Phillips este Director general al binder UK de la înființarea acesteia în 2009. În ianuarie 2022, David Phillips a fost numit, de asemenea, director de vânzări la nivel internațional, ocupându-se acum de cele nouă birouri ale grupului binder din întreaga lume. Fiind un profesionist cu experiență în vânzări și marketing de 30 de ani, el și-a petrecut ultimii 20 de ani în industria conectorilor. Înainte de binder, a fost director de vânzări pentru un distribuitor independent. El spune că “binder se axează asupra piețelor care necesită soluții de interconectare de înaltă performanță și de înaltă calitate”.
Company address:
Franz Binder GmbH & Co.
Elektrische Bauelemente KG
Roetelstrasse 27
D-74172 Neckarsulm/Germany
Tel. +49 (0) 7132 325-0
Fax +49 (0) 7132 325-150
info@binder-connector.de
https://www.binder-connector.de