Putere digitală o alegere rapidă pentru “mineritul” monezilor virtuale

by donpedro

Timpul până la lansarea pe piaţă a fost întotdeauna important pentru industria noastră. Iar pentru “mineritul” monezilor virtuale este şi mai mult în cazul acesta. Trecând peste întrebarea dacă o monedă digitală protejată matematic, în afara oricărui

control guvernamental sau instituţional, poate fi – sau nu – un lucru bun, pe lângă nesiguranţa existenţei sale în viitorul apropiat sau pe termen lung, “mineritul” pentru Bitcoin – cea mai bună monedă virtuală disponibilă azi – este cu siguranţă foarte solicitantă în termeni de putere de calcul, eficienţă în găsire şi obţinere.

de Patrick Le Fèvre, Director de Marketing şi Comunicaţii, Ericsson Power Modules

Este cunoscută teoria conform căreia în cazul specific al Bitcoin, “mineritul” va deveni din ce în ce mai dificil – există o limită superioară a numărului disponibil cel puţin în acest moment – şi de aceea va fi necesară o cantitate de energie din ce în ce mai mare pentru a rezolva aceste probleme matematice pentru a menţine “lanţul” de tranzacţionare. Răcirea necesară pentru toată această putere de calcul de nivel ridicat este o altă problemă, pe lângă obţinerea accesului la forme de energie sigure şi regenerabile precum energie hidroelectrică – de aici şi atracţia de a plasa centre de date de “minerit” de capacitate ultra-ridicată în regiunile nordice ale globului. Există un număr în creştere de companii ce-şi stabilesc centre de date pentru a oferi servicii de “minerit” de înaltă performanţă în locaţii lângă Cercul Polar, în ţări precum Islanda, Suedia, Norvegia şi Finlanda.
Mineritul pentru monede virtuale a generat cea mai recentă cursă pentru putere de calcul, iar această nouă competiţie va cere mult mai mult de la proiectanţii de microprocesoare şi ASIC şi de la arhitecţii sistemelor de putere. Alimentarea ASIC-urilor bazate pe procesoare multi-miez

particula­rizate într-o manieră eficientă este o provocare uriaşă şi în particular se consideră că timpul până la lansarea pe piaţă în acest domeniu este critic – odată ce maşina există, “mineritul” poate începe. Acest lucru înseamnă că proiectanţii din departamentul de putere nu au loc în niciun caz de complexitate în designul sistemului – şi acesta este lucrul în care “puterea digitală” poate aduce o contribuţie semnificativă. În vreme ce absorbţia tehnologiei a fost până acum în general fermă, în loc de explozivă, “mineritul” după monede virtuale este tocmai tipul de aplicaţie care poate cu adevărat utiliza întregul său potenţial.
Într-o perioadă remarcabil de scurtă de timp, pu­terea digitală permite proiectanţilor de sisteme de putere să gestioneze scheme complexe de putere, optimizând utilizarea energiei şi diminuând riplul de tensiune. Puterea digitală furnizează abilităţi excelente de management şi control prin PMBus şi poate gestiona rapid schimbări de sarcină şi temperatură de sistem, permiţând economii energetice semnificative. Unele dintre cele mai importante avantaje rezidă din simplitatea aranjării diferitelor secvenţe de putere (ce poate fi vizualizată pe canalul YouTube al Ericsson) pentru a optimiza utilizarea energiei şi pentru a reduce riplul şi zgomotul, în vreme ce se păstrează un înalt nivel de flexibilitate precum posibilitatea de a schimba orice parametri şi orice timpi fără schimbări hardware.
Aplicaţiile puternic solicitante precum “mineritul” după monede virtuale ce necesită un know-how tehnic şi experienţă substanţiale, şi utilizare completă a tehnologiilor precum putere digitală, pot beneficia de o reducere de până la 5 ori a duratei până la lansarea pe piaţă. Companiile operând în domeniile mai tradiţionale de comunicaţii de date şi tele­comunicaţii – unele care până acum au rămas foarte conservatoare faţă de posibilităţile puterii digitale – trebuie să observe ce se întâmplă în acest domeniu revoluţionar al sistemelor bazate pe calcul …

Ericsson Power Modules
www.ericsson.com/powermodules

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu