Infineon Technologies AG deschide la Bucureşti un nou centru de dezvoltare pentru semiconductori de mare putere şi microcipuri de securitate pentru carduri inteligente, în prezenţa a peste 100 de invitaţi şi a unor personalităţi marcante ale vieţii politice româneşti: domnul Călin Popescu Tăriceanu-Primul Ministru, domnul Sebastian Vlădescu-Ministrul de Finanţe şi domnul Nagy Zsolt-Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, dar şi reprezentanţi ai învăţământului superior tehnic prin prezenţa doamnei Prof. Dr. Ing Ecaterina Andronescu-Rector Universitatea Politehnica Bucureşti şi a domnul Prof. Dr. Ing. Teodor Petrescu, Decan al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei Bucureşti.
Centrul de dezvoltare Infineon inaugurat pe 18 ianuarie 2006, ocupă 2300m2 pe platforma Pipera din Bucureşti, sub formă de laboratoare şi săli de conferinţă. Activitatea celor 68 de specialişti angajaţi până în prezent se concentrează pe dezvoltarea semiconductorilor de mare putere cu funcţii analogice şi digitale (Power mixed signal), care se utilizează din ce în ce mai mult în aplicaţiile auto şi industriale, precum şi a unor microcipuri de securitate pentru carduri inteligente. Activitatea din Bucureşti este coordonată de Infineon Technologies România SRL, înfiinţată în aprilie 2005 ca filiala din România a Infineon Technologies Austria AG.
Domnul Dr. Wolfgang Ziebart, CEO Infineon Technologies AG, Preşedintele Boardului Infineon Technologies AG (München).
Activităţile derulate în centrul Infineon de la Bucureşti în vederea dezvoltării de microcipuri de securitate pentru carduri inteligente de ultimă generaţie sunt integrate în reţeaua de cercetare cu centre consacrate la München şi Graz. Activitatea centrului din Bucureşti se va concentra pe designul de carduri inteligente, folosite mai ales în domenii cum ar fi comunicaţiile mobile, sisteme bancare sau de identificare, pe dezvoltarea de soft şi testarea acestor produse high-tech. “Planul nostru de dezvoltare în Bucureşti include crearea a mai mult de 250 de locuri de muncă pentru specialişti în semniconductoare până în anul 2010, dacă condiţiile sunt avantajoase. După cum am spus, avem deja 68 de anagajaţi, aflaţi acum în perioada de training în Austria, Germania şi Italia. Doresc să evidenţiez parteneriatul nostru cu Universitatea Politehnica din Bucureşti, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiilor. Împreună am definit un nou program de master intitulat “Advanced Microelectronics”. Acest program, început în octombrie 2005, constituie deja un succes. Orele sunt susţinute de lectori, profesori de la universitate şi specialişti Infineon.
Infineon Technologies AG