Microchip Technology a lansat un nou nucleu pentru familia de controlere de semnal digital dsPIC® cu scopul de a îmbunătăți precizia și execuția controlului în timp real

DSC-urile dsPIC33A dispun de o arhitectură pe 32-biți cu o unitate în virgulă mobilă cu precizie dublă și un motor DSP pentru calcule mai rapide în aplicații cu timp critic

by gabi

Deoarece sistemele embedded devin din ce în ce mai complexe și nevoia de performanță sporită crește, Microchip Technology a lansat familia dsPIC33A Core de controlere de semnal digital (DSC). Abilitatea inginerilor de a crea algoritmi de control embedded sofisticați, intensivi din punct de vedere computațional, este esențială pentru obținerea unei eficiențe operaționale superioare în sistemele de control al motoarelor, în sursele de alimentare, în sistemele de încărcare și de detecție. Construit în jurul unei arhitecturi de unitate centrală de procesare (CPU) pe 32-biți cu o viteză de operare de 200 MHz, nucleul avansat al familiei dsPIC33A include o unitate în virgulă mobilă cu precizie dublă (DP FPU) și instrucțiuni DSP pentru sarcini intense de calcul numeric în mulți algoritmi de control în buclă închisă. Arhitectura dsPIC33A oferă performanțe ridicate și control precis în timp real, împreună cu un ecosistem cuprinzător de instrumente de dezvoltare pentru a simplifica și accelera procesul de proiectare.

DSC-urile dsPIC33A sunt îmbunătățite cu funcții matematice și de procesare a datelor, eficiență mai mare a codului, comutare mai rapidă a contextului și latență redusă. Această latență redusă permite un timp de răspuns mai rapid la evenimente tranzitorii și critice pentru siguranță. Perifericele noi și îmbunătățite – cum ar fi PWM-urile de înaltă rezoluție special create pentru controlul motoarelor și conversia de putere digitală – au fost proiectate pentru a sprijini dezvoltarea tehnologică progresivă pe diverse piețe, inclusiv segmentele auto, industrial, de consum, E-Mobility, centre de date și soluții sustenabile. Familia dsPIC33A dispune de periferice analogice integrate, inclusiv ADC-uri pe 12-biți capabile de rate de conversie de până la 40 Msps, comparatoare de mare viteză și amplificatoare operaționale. Aceste periferice analogice, împreună cu perifericele independente de nucleu (CIP – Core Independent Peripherals), permit detectarea sofisticată și controlul de înaltă performanță. În plus, CIP-urile permit interacțiunea între periferice fără a fi necesară implicarea procesorului, sporind eficiența unui singur controler pentru gestionarea mai multor sarcini.

Rezultatul este un control în timp real mai robust, rezervând în același timp lățimea de bandă a procesorului pentru stive software, funcții de diagnosticare a siguranței funcționale și de securitate.

Familiile de dispozitive dsPIC33A sunt echipate cu capabilități de securitate Flash, inclusiv o rădăcină de încredere imuabilă, depanare securizată și acces restricționat la memorie. Arhitectura setului de instrucțiuni (ISA) a DSC-urilor permite adoptarea codului software generat de proiectele bazate pe modele pentru a simplifica generarea de cod. Caracteristicile combinate fac ca DSC-urile dsPIC33A să fie potrivite pentru aplicații care necesită un control eficient al motoarelor pentru ventilatoare, pompe și compresoare; de asemenea, acestea gestionează conversia digitală de putere pentru aplicații precum servere AI și încărcătoare de bord în vehicule electrice și permit interfațarea senzorilor pentru aplicații industriale și auto.

Prima familie de DSC-uri dsPIC33AK128MC1xx include 128 KB Flash și un set extins de periferice, disponibile în diverse capsule, inclusiv SSOP, VQFN și TQFP cu opțiuni de la 28 la 64 de pini, cu dimensiuni ale capsulei de până la 4 × 4 mm. Viitoarele familii dsPIC33A cu memorie suplimentară, periferice și număr mai mare de pini vor completa portofoliul. Vizitați pagina web Digital Signal Controllers a companiei Microchip pentru a afla mai multe despre linia completă de dispozitive DSC.

Instrumente de dezvoltare

Familia dsPIC33A este susținută de compilatorul MPLAB® XC-DSC, de MPLAB Code Configurator (MCC) și de placa de dezvoltare dsPIC33A Curiosity (EV74H48A). Placa de dezvoltare dsPIC33A Curiosity suportă extinderea funcțiilor prin furnizarea de interfețe mikroBUS™ și Xplained Pro care permit conectarea la kituri de extensie BIST XPRO (Built-in Self Text Xplained Pro), senzori și diverse plăci Click™. Sunt disponibile module “In-line” duale separate pentru a sprijini dezvoltarea pentru controlul motoarelor, conversia digitală de putere și aplicații embedded de uz general. Pentru o listă completă a instrumentelor de dezvoltare dsPIC33A, vizitați pagina web dsPIC33A DSC.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu