Data: 5 Mai 2015
Locaţie: Hotel Caro – Blvd. Barbu Văcărescu, nr. 164A, Sector 2, București
Training-ul se va desfăşura în limba Engleză
Tip training: Hands on
Agenda:
8:30 – 9:00:
Înregistrarea participanţilor
9:00 – 9:20:
Deschiderea sesiunii
9:20 – 10:30:
Generaţia următoare de microcontrolere Kinetis bazate pe blocuri IoT
10:30 – 12:00:
Laborator 1 – Familiarizarea cu sistemul de operare în timp real MQX
12:00 – 13:00: Prânz
13:00 – 14:30:
Laborator 2 – Stiva TCP/IP cu IPv6 activat pentru internetul viitorului
14:45 – 15:45:
Laborator 3 – Procedee de vizualizare cu instrumentul FreeMaster şi cu soluţia grafică PEG
15:45: Întrebări/Răspunsuri
Internetul Lucrurilor (IoT) este un concept computaţional prin care orice obiect fizic conectat la Internet este capabil să se autoidentifice în faţa altor dispozitive. Imensa creştere a spaţiului de adrese IPv6 reprezintă un factor important în dezvoltarea Internetului Lucrurilor. Versiunea 6 a protocolului de adresare IPv6, a fost proiectată să rezolve multe dintre problemele cu care se confrunta versiunea anterioară IPv4 printre care mobilitatea, auto-configurarea şi epuizarea spaţiului de adrese. În acest seminar hans-on vă vor fi prezentate caracteristicile de bază ale sistemului de operare în timp real MQX şi noile module care permit IPv6.
Există o tendinţă în piaţă de folosire a display-urilor grafice cu capabilităţi tactile, peste tot. Ca o completare la acest subiect, va fi o secţiune care va demonstra cât de uşor este să creaţi puternice interfeţe grafice cu ajutorul PEG-lite şi, de asemenea, va fi o secţiune în care vă veţi familiariza cu instrumentul FreeMaster pentru o dezvoltare uşoară.
Descriere Laborator 1:
Laboratorul 1 investighează funcţionalitatea generică a sistemului de operare în timp real MQX rulând pe seria de dispozitive Kinetis K64F. Pentru demonstraţia practică, se va utiliza placa de dezvoltare FRDM-K64F. Se va prezenta modul de configurare MQX pentru o iniţializare corectă şi exemple simple de comunicaţie I2C cu senzor şi manipulare GPIO. Aplicaţia execută citirea acceleraţiei şi a datelor magnetice provenite de la senzorul extern FXOS8700CQ.
Descriere Laborator 2:
Acest laborator investighează funcţionalitatea generică a suitei RTCS (Real Time Communication Suite) din cadrul MQX RTOS. Pentru demonstraţia practică, se va utiliza placa de dezvoltare Freedom board FRDM-K64F. Va fi prezentată configuraţia RTCS cu funcţionalitate IPv6 şi HTTP activat. Cu ajutorul unui simplu web server vom fi în măsură să citim acceleraţia şi valorile magnetice de pe computerul nostru printr-un browser de internet.
Descriere Laborator 3:
Acest laborator prezintă caracteristicile instrumentului FreeMaster pentru o dezvoltare facilă. Prin intermediul acestuia, vor fi vizualizate datele de la accelerometru şi magnetometru livrate de senzorul extern FXOS8700CQ. Această secţiune va demonstra de asemenea, cât de uşor este să creezi o interfaţă grafică puternică utilizând soluţia PEG-lite.
Hardware:
• MK64FN1M0VLL12 MCU (120 MHz, 1 MB memorie flash, 256 KB RAM, mică putere, fără cristal USB)
• Interfaţă USB Dual role cu conector micro-B USB
• Accelerometru şi magnetometru FXOS8700CQ
• Două push butoane pentru utilizator
• Opţiuni flexibile de alimentare – OpenSDAv2 USB, Kinetis K64 USB, sau sursă externă
• Acces facil la Intrările/Ieşirile microcontrolerului prin conectori I/O R3 compatibili Arduino™
• Circuit de depanare programabil OpenSDAv2 ce suportă interfaţa CMSIS-DAP şi care oferă:
– Interfaţă MSD pentru programarea memoriei flash.
– Interfaţă pentru depanare CMSIS-DAP prin conectare USB HID pentru depanare run-control şi compatibilitate cu unelte IDE
– Port interfaţă serială virtuală
• Ethernet
• SDHC
www.freescale.com/webapp/sps/site/prod_summary.jsp?code=FRDM-K64F&parentCode=K64_120&fpsp=1&nodeId=012FC898C9DE2DDDAF
Freescale Semiconductor România S.R.L.
București
Tel: 021 3052 400
officero@freescale.com
www.freescale.ro