Infineon Technology – liderii mondiali în furnizarea de circuite integrate

by donpedro

Transceiver multi-mode cu consum redus pentru reţele Ethernet având viteze de gigabiţi pe secundă şi dimensiuni de construcţie redusestructie reduse

Acest emiţător-receptor (V23818) pentru reţele Ethernet cu viteze de ordinul gigabiţilor pe secundă are un laser emiţător cu lungime de undă de 850nm de tip emisie pe suprafaţă cu cavitate verticală (VCSEL) alimentat la 5V sau la 3,3V. Emiţător-receptorul multi-mode este un dispozitiv alcătuit dintr-un emiţător, un receptor şi o montură de tip SC sau LC. Acest emiţător-receptor este compatibil pin la pin şi ca performanţe cu celelalte dispozite concurente pentru a permite o înlocuire simplă într-un proiect deja existent.

Caracteristici:
• 622 MBd/s până la 2,5 GBd/s;
• Detectarea semnalului în TTL;
• Compatibil MSA;
• Lungime de undă de 850 nm;
• Dimensiuni de construcţie reduse
• Diferite opţiuni de cuplare;
• Protecţie crescută EMI.

Aplicaţii:
LAN;
– Comutatoare;
– Rutere;
– Cartele NIC.

SAN;
– Sisteme de stocare a datelor;
– Cartele NIC;
– Adaptoare de host bus.

Munich/Germania, 5 Aprilie 2001
Infineon Technology unul din liderii mondiali în furnizarea de circuite integrate pentru comunicaţii anunţă realizarea unei tehnologii VCSEL (Vertical Cavity Surface-Emitting Laser) pentru obţinerea unei unde laser cu lungimea de undă de 1300nm. Până acum, laserele cu lungimea de undă de 1300nm erau disponibile numai în tehnologia edge-emitting.

Noua tehnologie extinde domeniul potenţial de utilizare al sistemelor cu fibre optice, asigurând obţinerea de avantaje substanţiale comparativ cu tehnologia laser edge-emitting.
Noile lasere cu lungimea de undă 1300nm pot fi modulate până la 10GHz asigurând puterea de ieşire necesară pentru sistemele de transmisie cu fibre optice ce funcţionează la viteze de transmitere a datelor conform OC-192 (10Gb/s). Proiectanţii pot astfel reduce complexitatea sistemului general şi implicit costurile alocate acestora. Prin intermediul acestor noi capabilităţi ale tehnologiei de 1300nm, prin controlul precis al spaţiului în ariile de laser se poate optimiza densitatea porturilor.
Utilizarea echipamentelor laser este reglementată de agenţiile guvernamentale pentru a proteja ochiul.
Datorită faptului că ochiul uman este de 20 de ori mai puţin sensibil la lungimi de undă mai mari de 850nm, laserii cu lungimea de undă 1300nm pot fi folosiţi la nivele ridicate de putere. Mai multă putere poate transmisă într-o fibră optică menţinându-se limitele de siguranţă ce asigură protejarea ochiului.
Infineon a utilizat experimentele de lungă durată ale companiei în domeniul tehnologiei de creştere monocristalină a straturilor semiconductoare (epitaxial) şi producţia componentelor VCSEL de 850nm pentru a dezvolta tehnologia de 1300nm.
Laserul cu emisie verticală se dezvoltă pe un substrat de GaAs şi are o regiune activă formată din mai multe impurităţi de InGaAsN. Puterea acestei noi componente semiconductoare a fost crucială pentru noile dispozitive.
Noile componente emit în domeniul de 1300nm operând în mod continuu asigurând o putere maximă la ieşire de 1mW la temperatura camerei. Acest laser poate fi folosit la o temperatură de 80°C. Pragul de emisie este în jur de 2mA la temperatura camerei. Coeficientul BER (bit-error-free) al transmisiei cu o viteză de 10Gb/s este mai mic de 10.
Elaborarea noii tehnologii a fost realizată la Centrul de Cercetări al Corporaţiei Infineon şi susţinută financiar de Uniunea Europeană şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării din Germania.
www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și