Freescale introduce Ultra-Low-Power Radio pentru Contorizarea conectată fără fir şi Aplicaţii medicale

by donpedro

Freescale Semiconductor extinde portofoliul său larg de soluţii având conectivitate wireless, cu noul circuit radio inteligent MC12311, ultra-low-power, sub-1GHz. Având caracteristici multiple şi un cost eficient, circuitul MC12311 are suport software şi un instrument de dezvoltare, care îl fac să fie o soluţie wireless ideală, uşor de conectat, pentru contorizarea inteligentă, aplicaţii pentru domeniul medical şi de automatizare în clădiri şi acasă.
Firma Pike Research face predicţia că 535 milioane de contoare inteligente vor fi implementate la nivel mondial până în 2015, dintre care aproximativ 50 la sută dintre ele vor utiliza tehnologia de conectare wireless în reţea de tip plasă (mesh technology). Pentru a răspunde nevoilor în creştere de pe aceste pieţe, Freescale, fiind un important furnizor de chipset-uri wireless 802.15.4 ZigBee (R), a extins portofoliul de produse wireless prin introducerea de produse noi şi parteneriate pentru a oferi o gamă largă de soluţii bazate pe standarde şi IP (I Proprietary) de conectivitate wireless. Portofoliul wireless Freescale include produse gata de utilizat (off-the-shelf) şi conforme unui standard specific aplicaţiei pentru conectivitate sub-1 GHz, 802.15.4 şi ZigBee.
Prin introducerea noului circuit radio MC12311, portofoliul Freescale de produse wireless este în expansiune, prin includerea soluţiei sub-1 GHz, pe lângă dispozitivele de succes 2.4 GHz. Platforma MC12311 combină caracteristicile unui transceiver RF sub-1 GHz oferind un pachet ridicat de legătură şi imunitate puternică şi o putere scăzută, cu un microcontroler de mare viteză pe 8-biţi HCS08 (MCU), într-o singură capsulă LGA (land grid array), împreună cu un sprijin remarcabil sub formă de stive de protocol multiple, instrumente de dezvoltare şi modele de referinţă pentru a reduce efortul de proiectare şi de timp pentru lansarea pe piaţă.
MC12311 ajută proiectanţii la conectarea la o reţea inteligentă, făcând mai uşoară conectivitatea wireless la mai multe tipuri de echipamente. Dispozitivul oferă propagare mai bună şi distanță sporită pentru comunicaţia RF în reţeaua din casă HAN (home area network), pentru a realiza conexiune fără fir până la 1,6 km (1 milă) pentru citirea contoarelor de utilităţi. Poate conecta contoare inteligente la dispozitive de afişare, aflate la distanţă, a datelor legate de consum şi termostate care ajută la controlul consumului de energie. Pentru aplicaţii medicale, MC12311 poate înlocui cablurile eliminând problemele asociate la conexiunea prin cablu, inclusiv cele create prin deteriorarea unui cablu sau a unui conector, precum şi potenţiala răspândire de infecţii. Alte exemple includ utilizarea de senzori medicali ultra-low-power purtaţi pe corp, senzori wireless care detectează temperatura şi umiditatea într-o clădire, deschizătoare de uşi de garaj şi, în general, înlocuirea de cabluri şi fire.
Freescale şi partenerii săi oferă o varietate de resurse, inclusiv instrumente software şi de dezvoltare, pentru a ajuta la scurtarea ciclului de proiectare. Software-ul şi hardware-ul validate cuprind: modele de referinţă certificate, care simplifică proiectarea de aplicaţii ce necesită conectivitate RF, instrumente de dezvoltare complementare CodeWarrior şi kit-uri care includ combinaţii şi caracteristici la cost avantajos. Multe stive de protocol (protocol stacks) sunt disponibile, inclusiv Simple MAC (SMAC) şi un subset al standardului IEEE 802.15.4g. Acestea fac parte din instrumentul Freescale BeeKit Wireless Connectivity Toolkit, o aplicaţie software independentă care oferă o interfaţă grafică cu utilizatorul (GUI), în care se pot crea, modifica, memora şi actualiza soluţii de reţea fără fir. În plus, stiva de protocol wireless M-bus, care îndeplineşte cerinţele standardului de comunicaţii EN13757-4 este disponibilă la firma AmiHo (partener Freescale).
Kit-uri de dezvoltare sunt aşteptate să fie disponibile la distribuitori autorizaţi în decembrie 2011.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu