Farnell obține o margine operațională record, în urma publicării de către Avnet a rezultatelor din trimestrul al treilea

by donpedro

Avnet, Inc. (Nasdaq: AVT) a anunțat rezultatele pentru cel de-al treilea trimestru încheiat la 2 aprilie 2022, raportând un alt trimestru cu vânzări solide și o creștere a marjei operaționale. Aceste rezultate au fost din nou susținute de o performanță solidă din partea diviziei Farnell, cu o creștere a vânzărilor de 18,4% de la an la an, până la 469 milioane USD. Marja operațională a Farnell a crescut la 14,9% în trimestrul al treilea, ceea ce reflectă soliditatea performanței sale globale.

Acesta este rezultatul investițiilor continue ale companiei în extinderea gamei de produse din portofoliul său global de stocuri și în dezvoltarea în continuare a capabilităților sale de comerț electronic. Afacerea a planificat să adauge 250.000 de noi SKU-uri până în anul fiscal 22 și a livrat până în prezent 63% din acest total, portofoliul global existent apropiindu-se acum de un milion de produse. Investițiile suplimentare în capacitățile de comerț electronic, introducerea de noi produse și susținerea continuă a comunității de ingineri online au fost, de asemenea, factori cheie ai creșterii.

În domeniul comerțului electronic, Farnell continuă să își consolideze oferta, cu peste 72% din comenzile tranzacționale plasate online pe parcursul trimestrului, ceea ce reprezintă cel mai bun trimestru din punct de vedere istoric al Farnell, 56% din vânzările Farnell fiind realizate online. Acest lucru marchează al șaselea trimestru consecutiv de creștere a vânzărilor online ale companiei.

Rob Rospedzihowski, Președinte al departamentului Vânzări, EMEA, a declarat: Suntem mulțumiți de aceste ultime rezultate care, după rezultatele la fel de impresionante din trimestrul al doilea, sunt deosebit de încurajatoare, deoarece continuăm să demonstrăm performanțe solide în anul fiscal 22 până în prezent. În continuare, comerțul online este un domeniu de interes major pentru afacerea noastră și joacă un rol cheie atât în creșterea noastră, cât și în îmbunătățirea ofertei pentru clienți, deoarece ne angajăm să oferim o experiență web mult îmbunătățită. Rezultatul este că, în prezent, peste 70% din vânzările și comenzile noastre sunt plasate prin intermediul căilor de comerț electronic, în timp ce continuăm să ne diferențiem oferta de produse prin lansarea de noi linii de furnizori și extinderea în segmentele principale și noi.”

Un stoc extins al Farnell rămâne o prioritate cheie pentru grupul Avnet și a fost un factor esențial pentru ca marja operațională ajustată a Avnet să ajungă la 4,7% în trimestrul respectiv, iar marja sa brută să crească de la 12,2% la 12,5%.

Regiunea EMEA a obținut rezultate trimestriale record, în ciuda faptului că Farnell a pus capăt tuturor intereselor de afaceri din Rusia, alături de provocările continue legate de incertitudinea pieței și de creșterea timpilor de execuție asociate cu pandemia COVID-19. Acest succes a fost determinat în special de o creștere a cererii din partea sectoarelor industriale, de securitate și de transporturi.

Rospedzihowski a continuat: “Indicatorii noștri de cerere globală rămân puternici. Și, în timp ce rămân provocări în ceea ce privește îndeplinirea comenzilor restante, succesul nostru continuu este un rezultat direct al rezistenței și angajamentului de care au dat dovadă angajații noștri; al clienților noștri, pe care îi servim întotdeauna cu plăcere; și al furnizorilor noștri, care au rămas fermi și receptivi, în timp ce, împreună, încercăm să obținem noi rezultate operaționale de succes pe parcursul anului calendaristic următor și dincolo de acesta.”

Citiți integral rezultatele financiare Avnet pentru al treilea trimestru al anului fiscal 2022 și aflați cum susține Farnell inițiativele clienților săi, aici.

Farnell

S-ar putea să vă placă și