Emiţătorul radar Xtrinsic de la Freescale îmbunătăţește performanţa, costul și complexitatea sistemelor de siguranţă activă pentru autovehicule

by donpedro

Primul dispozitiv din industrie VCO+Tx la 77 GHz, construit pe tehnologia BiCMOS SiGe pentru senzori radar auto îmbunătăţește logica și integrează amplificatorul de putere
Freescale Semiconductor a introdus noul Xtrinsic PRDTX11101, emițător radar auto pentru aplicații de siguranță activă, cum ar fi controlul adaptiv al croazierei. Primul emițător BiCMOS din industrie la 77GHz, cu siliciu germaniu (SiGe), are integrat un oscilator controlat în tensiune (VCO) și amplificator de putere pentru un control mai mare, reducând complexitatea proiectării sistemului și scăzând costurile de sistem.
Aplicațiile de siguranță activă ale autovehiculelor sau sisteme avansate de asistență la volan (ADAS), reprezintă o piață care se extinde rapid. Un raport recent al Strategy Analytics estimează că piața pentru ADAS, inclusiv aplicațiile radar, va ajunge la aproape 15 miliarde de dolari până în 2019. Acestea sunt sisteme care ajută șoferii să ia decizii mai bune și duc la reducerea numărului de accidente auto și decese.
Componentele și software-ul de la Freescale accelerează disponibilitatea ADAS pentru vehicule de serie. Cu scalabilitate, consum redus de energie și un nivel ridicat de integrare, Freescale oferă selecția cea mai completă din industria de microcontrolere, senzori și dispozitive analogice pentru ADAS. Folosind tehnologia Freescale, producătorii de echipamente auto sunt capabili să simplifice procesul de dezvoltare extrem de complex și să reducă termenul de comercializare pentru sisteme de control frontal, spate și camere de supraveghere, precum și radar pentru control adaptiv al croazierei (adaptive cruise control).
Controlul adaptiv al croazierei este activat prin radar, care permite monitorizarea continuă a câmpului vizual al vehiculului. Soluția Freescale a emițătorului de detectare radar atinge o rază de până la 200 de metri și permite determinarea distanței și apropierea între vehicul și alte obiecte, inclusiv automobile, obiecte fixe sau pietoni. Dacă sistemul radar detectează o coliziune iminentă, trebuie aplicată frânare activă pentru a preveni un accident, dacă șoferul nu răspunde.
Noul transmițător radar este fabricat folosind tehnologia 0.18 microni SiGe BiCMOS, care permite integrarea funcțiilor de control digital în CMOS cu capacități de frecvență în gama de unde milimetrice. VCO-ul integrat combinat cu etape de amplificare de putere (PA) reduce complexitatea sistemului și permite o placă de circuit mai mică ca dimensiune. Transmițătorul dispune, de asemenea, de zgomot de fază redus, combinat cu un consum redus de energie și o gamă largă de tuning, îmbunătățind fidelitatea semnalului și permițând dispozitivului să fie reglat la o gamă optimizată, pentru condiții sau aplicații specifice.

Freescale Semiconductor
www.freescale.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu