Cu noile canale multiproces, LabVIEW 2016 simplifică dezvoltarea şi sporeşte productivitatea inginerilor

by donpedro

LabVIEWNational Instruments, furnizor de platforme hardware și software cu ajutorul cărora inginerii și oamenii de știință pot să răspundă celor mai mari provocări tehnice din lume, anunță astăzi lansarea LabVIEW 2016. Acest mediu grafic de programare le permite inginerilor să simplifice procesul de dezvoltare şi să integreze, în mod eficient, software-ul din ecosistemul NI, în propriile sisteme. Cea mai recentă versiune de LabVIEW introduce noile canale multiproces pentru a simplifica metoda de comunicare între secţiuni paralele de cod. Fiind disponibilă atât în versiunea desktop, cât şi real-time pentru LabVIEW, canalele multiproces ajută la îmbunătăţirea lizibilităţii codului şi reduce timpul de dezvoltare.

Noile canale multiproces din LabVIEW 2016 ne permit să dezvoltăm aplicaţii chiar mai rapid, realizând arhitecturi care sunt mai ușor de transferat în alte sfere de activități,” a declarat Christopher Relf, inginer-şef la VI Engineering. “Cu ajutorul acestor canale, putem configura modele sofisticate de arhitecturi software, ce au, în mod nativ, surse multiple, fără a fi nevoie să se creeze şi să se menţină cantităţi semnificative de software complex în background.

O mare parte din succesul pe care utilizatorii LabVIEW l-au avut de-a lungul timpului se bazează pe flexibilitatea sa, atât la nivelul produsului propriu-zis, cât şi la nivelul ecosistemului. LabVIEW 2016 continuă această tendinţă datorită interoperabilităţii sporite cu limbajul Python şi terţe dispozitive. Această flexibilitate, acompaniată de câteva noi îmbunătăţiri, îi ajută pe utilizatori să îşi crească productivitatea prin fluidizarea dezvoltării şi implementării codului. Cea mai recentă versiune de LabVIEW le permite utilizatorilor următoarele:

• Simplifică dezvoltarea aplicațiilor cu ajutorul noilor canale multiproces, ce reduc comunicarea asincronă complexă la un singur fir de legătură.
• Profită de capacitatea sporită de RAM şi memorie cu noul add-on de 64 de biţi compatibil cu LabVIEW Control Design and Simulation Module, LabVIEW MathScript Real-Time Module, LabVIEW Unit Test Framework Toolkit, LabVIEW Desktop Execution Trace Toolkit şi LabVIEW VI Analyzer Toolkit.
• Optimizează automatizarea măsurărilor staţionare cu ajutorul reţelei Instrument Driver Network, ce suportă 500 de dispozitive noi, în plus faţă de cele 10.000 de instrumente deja compatibile.
• Integrează Python IP utilizând noul Python Integration Toolkit pentru LabVIEW, o simplă interfaţă API de la Enthought, Inc. (disponibilă în LabVIEW Tools Network), ce permite integrarea script-urilor Python în aplicaţiile LabVIEW.

LabVIEW 2016 este pe deplin compatibil cu ultimele tehnologii hardware de la NI pentru dezvoltare şi testare RF, control embedded şi monitorizare, cât şi pentru învăţământul tehnic, inclusiv cu generația a doua a transceiver-ului de semnale vectoriale, cu instrumentul de pattern-uri digitale NI PXIe-6570, cu sursa de tensiune şi unitate de măsură (SMU) de mică intensitate NI PXIe-4135, cu controllerele CompactRIO validate de Time-Sensitive Networking şi cu modulul NI Educational Laboratory Virtual Instrumentation Suite (NI ELVIS) RIO Control Module.

Pentru a afla mai multe detalii, urmăriţi prezentarea video Ce aduce nou LabVIEW 2016? şi începeţi să evaluaţi LabVIEW 2016 chiar azi. Dacă aveți un contract de servicii activ, puteți accesa, în premieră, programul NI Software Technology Preview. Acest program le oferă utilizatorilor o imagine preliminară a investiţiilor pe care NI le face în noile tehnologii, precum dezvoltarea de interfeţe cu utilizatorul, învăţare prin tutoriale de tip „in-product” şi analiză a datelor. Aflaţi mai multe despre programul NI Software Technology Preview şi înregistraţi-vă aici.

National Instruments
www.ni.com

S-ar putea să vă placă și