Câştigaţi o placă de dezvoltare PIC32-PINGUINO-MX220

by donpedro

Electronica Azi vă oferă şansa de a câştiga o placă de dezvoltare PIC32-PINGUINO-MX220 care vă permite dezvoltare de programe pentru aplicaţii ce rulează pe microcontrolerul PIC32MX220F032D, produs de Microchip Technology.

Caracteristici
• microcontroler PIC32MX220F032D, 32 biţi, 40 Mhz, 32KB Flash, 8KB RAM
• design cu consum energetic ultra-redus
• pregătit pentru PINGUINO IDE
• conector pentru baterie Li-Po pentru aplicaţii portabile
• pini de ieşire în partea superioară pentru shield Arduino/Pinguino/Maple
• conector UEXT ce permite conectarea a numeroase module de extensie precum RF, ZIGBEE, GSM, GPS
• două LED-uri
• un buton de utilizator
• buton de RESET
• conector pentru Mini USB, utilizat de majoritatea telefoanelor mobile, deci nemaifiind nevoie de a cumpăra alte cabluri
• toate porturile PIC disponibile cu conectori pe 0,1″ potrivindu-se cu platforma ARDUINO şi a doua linie cu pas de 0,1″
• semnalele ICSP oferite pe conectorul cu pasul de 0,1″ dacă nu doriţi utilizarea Pinguino IDE şi doriţi să programaţi această placă cu PIC-KIT3.

Ce este Arduino?

Arduino este o platformă de prototipare electronică open-source, proiectată pentru a face uşor accesibilă utilizarea electronicii în proiecte multidisciplinare. Hardware-ul constă dintr-o placă hardware Arduino cu arhitectură deschisă cu procesor Atmel AVR şi suport I/O on-board. Software-ul constă dintr-un limbaj de programare standard şi un boot loader ce rulează pe placă.
Hardware-ul Arduino este programat utilizând un limbaj bazat pe legături (sintaxă + biblioteci), similar cu C++ cu câteva simplificări şi modificări, şi un mediu de dezvoltare integrat bazat pe procesare (IDE).
Arduino este simplu pentru începătorii cu puţine cunoştinţe de electronică, dar este foarte bun şi pentru profesionişti, aceştia putând programa în C++ sau un mix între Arduino/C++.
Există mii de proiecte ce pot fi utilizate pentru iniţiere, nefiind practic domenii în care entuziaştii Arduino să nu fi abordat deja aplicaţii.
Arduino a inspirat două derivate majore – MAPLE şi PINGUINO. Bazat pe tehnologia pe 8-biţi AVR, puterea de calcul a Arduino este modestă, motiv pentru care o echipă de la MIT a dezvoltat proiectul MAPLE ce se bazează pe microcontrolerul ARM7 STM32F103RBT6. Placa are un IDE la fel de prietenos ca Arduino şi oferă aceleaşi capabilităţi ca hardware şi software, dar rulează programul Arduino mult mai rapid. Proiectul Maple poate fi găsit la http://leaflabs.com
În paralel cu Arduino a fost început un alt proiect numit PINGUINO. Acest proiect a ales ca primă implementare să fie pe microcontrolere PIC, deoarece AVR-uri erau dificil de găsit în unele părţi de pe glob precum America de Sud. De aceea este un lucru obişnuit să existe mai mulţi dezvoltatori de PINGUINO în această zonă de pe glob. Fondatorii proiectului PINGUINO au decis să utilizeze Python în loc de Java pentru limbajul de procesare. Pentru moment PINGUINO este mult mai flexibil decât Arduino, deoarece nu este limitat la microcontrolere de 8 biţi. La ora actuală IDE-ul, ce dispune de GCC în background, poate suporta microcontrolere PIC pe 8 biţi, PIC32 pe 32 de biţi şi microcontrolere ARM7/CORTEXM3 ce fac platforma PINGUINO foarte flexibilă. Odată ce aţi realizat proiectul dvs. puteţi migra cu uşurinţă între diferite platforme hardware, nefiind legat de un singur producător de microcontrolere. Proiectul PINGUINO poate fi găsit la: http://www.pinguino.cc

Pentru a avea şansa de a câştiga o placă de dezvoltare PIC32-PINGUINO-MX220, trimiteţi la redacţia revistei Electronica Azi (office@electronica-azi.ro cu menţiunea „Concurs Hobby”) un articol tehnic care să conţină o aplicaţie creată de voi. Articolul trebuie să cuprindă o descriere a dispozitivului electronic, schema electronică şi detalii privind layout-ul plăcuţei PCB. Cea mai interesantă aplicaţie va fi publicată într-unul din numerele viitoare ale revistei, iar autorul va primi placa de dezvoltare PIC32-PINGUINO-MX220.

S-ar putea să vă placă și