Sisteme SICK de autoidentificare

by donpedro

SICK are în portofoliul său de produse trei tehnologii de identificare, specialiştii COMPEC putându-vă ajuta să alegeţi tehnologia de care aveţi nevoie în aplicaţiile pe care doriţi să le dezvoltaţi. Mai jos vom face împreună o incursiune despre informaţiile de bază despre tehnologiile ce vă suportă în luarea deciziilor corecte. Prima tehnologie şi anume cea de detecţie a codurilor de bare 1D reprezintă o tehnologie de codare a datelor. Cu ajutorul cititorului potrivit, informaţia dintr-un cod de bare poate fi decodată şi asimilată unui anumit obiect.

A doua tehnologie foloseşte camerele cititoare de coduri 1D şi 2D. În acest caz există două tipuri de camere cititoare de coduri: camere cu scanare liniară şi camere matriceale. RFID reprezintă a treia tehnologie de identificare din portofoliul SICK, tehnologie ce este din ce în ce mai populară în aplicaţiile unde fiabilitatea proceselor este prioritatea numărul 1. RFID este tehnologia ideală pentru asigurarea unor informaţii mai transparente din fluxurile complexe de proces.

Cititoare fixe de coduri de bare


Scannerele de coduri de bare de la SICK accelerează procesele logistice şi de automatizare. Performanţele excelente de citire asigură un flux continuu al proceselor industriale, chiar şi în cazul codurilor de calitate redusă sau deteriorate de factorii externi. O frecvenţă mare de scanare permite operarea la vitezele mari caracteristice proceselor industriale, integrarea simplă în reţelele de comunicaţie fiind un atu în plus în vederea creşterii eficienţei operaţionale. În plus, dispozitivele sunt compacte, acest factor contribuind decisiv la economisirea spaţiului şi la reducerea costurilor.

Portofoliul SICK de scannere de coduri de bare oferă soluţia corectă pentru aproape orice sarcină. Dintre beneficiile semnificative se pot enumera: funcţie inteligentă de autoconfigurare ce economiseşte considerabil timpul de instalare, algoritmii complecşi integraţi de reconstruire a codurilor de bare deteriorate permit operarea şi în astfel de condiţii, frecvenţele mari de scanare fac posibilă operarea în aplicaţii cu viteze de până la 6m/s, deoarece datele pot fi transmise către sistemul de control în formatul dorit, timpul necesar programării este considerabil redus, cititorul de coduri de bare poate fi înlocuit extrem de rapid datorită posibilităţii clonării setărilor, monitorizarea sistemului se face mai uşor datorită funcţiilor integrate de diagnostic.

Camere cititoare de coduri 1D şi 2D


Camerele SICK cititoare de coduri de bare asigură flexibilitate, înaltă performanţă şi simplitate în instalare şi utilizare. Chiar şi la viteze mari ale conveioarelor, camerele SICK pot detecta şi evalua fiabil coduri 1D, 2D sau DPM. Aceste scannere

identifică marcaje de pe aproape orice suprafaţă, inclusiv metal, sticlă, plastic sau hârtie. În plus, diversitatea modelelor, a interfeţelor şi a capabilităţilor de integrare în reţele de comunicaţie asigură flexibilitatea aplicaţiilor ce pot fi dezvoltate.
Puteţi beneficia de caracteristici de excepţie: scanare omnidirecţională robustă a codurilor 1D şi 2D pentru identificarea componentelor, dispozitive pretabile pentru o gamă largă de aplicaţii datorită diferitelor rezoluţii şi distanţe de detecţie, operarea simplă şi precisă datorită posibilităţilor de descărcare a pozelor capturate şi a uneltelor de analiză şi operare.

Scannere portabile


Scannerele portabile de la SICK asigură citirea rapidă şi flexibilă a codurilor de bare, pentru o gamă foarte largă de aplicaţii. Spre deosebire de soluţiile manuale de citire, scannerele portabile fac posibilă detecţia automată a datelor la viteze mari,

fără erori. Sunt ergonomice şi ajută la eliminarea surselor de erori. Dintre beneficiile semnificative de care vă puteţi bucura în aplicaţiile dvs. logistice enumerăm: productivitate mare mulţumită recunoaşterii fiabile şi rapide a codurilor citite, operare simplă datorită decodării automate a diferitelor coduri, carcasă uşoară şi ergonomică dar durabilă şi cu durată mare de viaţă, flexibilitate datorită versiunilor cu fir sau wireless, posibilitatea de integrare în reţele automatizate de comunicaţie pentru recunoaşterea codurilor de bare.

Sisteme RFID


Tehnologiile RFID în domeniile HF şi UHF completează portofoliul soluţiilor de automatizare de la SICK. În aplicaţiile unde datele relevante pentru procese sunt

modificate de la distanţă, soluţia RFID face posibilă stocarea datelor pe taguri. Se pot detecta astfel toate obiectele din proximitatea antenelor, indiferent dacă este vorba de un mediu cu praf sau un mediu dur de lucru. Ca beneficii, veţi putea folosi soluţii RFID fiabile cu durată mare de viaţă, fără necesitatea operaţiilor de mentenanţă precum şi integrarea simplă în sistemele automatizate.

Identificarea şasiurilor auto neasamblate


Într-o fabrică auto, şasiurile maşinilor trebuie identificate unic astfel încât componentele adiţionale să fie corect adăugate pe linia de asamblare. Pentru că sunt produse diferite modele cu înălţimi diferite, este nevoie de un cititor de coduri cu

distanţă mare de citire şi poziţionare focală variabilă. Codurile pot fi citite pe durata de mişcare a conveiorului cu ajutorul unui scanner sau a unei camere montate deasupra liniei de asamblare. Deoarece cititorul de coduri are distanţa de scanare de 1,2m poate fi montat înaintea muchiilor şasiului. Algoritmul SMART de reconstruire a algoritmului sau folosirea codurilor Data Matrix asigură fiabilitate mare a procesului de identificare.
În plus scannerul (din seria CLV49x de exemplu) posedă un focus dinamic/automat astfel încât acestuia i se pot seta “din mers” distanţele de citire, în funcţie de înălţimea şasiului.

Managementul inventarului


Cererea din ce în ce mai mare pentru fluxuri de material din ce în ce mai rapide determină apariţia cerinţelor pentru mecanisme eficiente de management şi control. Fie

că este vorba de depozite mici de piese de schimb, fie centre logistice automatizate, inventarul trebuie să poată fi identificat întotdeauna precis. Soluţiile de identificare universală sunt create prin combinarea scannerelor fixe şi automatizate cu scannerele care sunt flexibile şi mobile. Dispozitivele cablate sau Bluetooth asigură că aplicaţiile sunt permanent monitorizate.
Scannerele portabile de la SICK oferă identificarea flexibilă şi rapidă a unei mari varietăţi de coduri de bare, chiar şi a codurilor tipărite la o calitate redusă. Aceste scannere asigură urmărirea bunurilor, determinând astfel optimizarea stocurilor şi reducerea costurilor de stocare.

Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl
www.compec.ro

Adaugă un comentariu