Încărcător de condensatoare pentru bliţ

by donpedro

Linear Technology prezintă LT3485 – familie de CI pentru încărcărea condensatoarelor bliţurilor, care integrează un încărcător de condensator bliţ şi un circuit de comandă IGBT. Tehnica de control patentată a LT3485 îi permite acestuia să utilizeze transformatoare foarte mici “standardizate”. Pentru stabilirea tensiunii de ieşire nu sunt necesare componente externe.
Pe durata încărcării, este disponibilă în vederea monitorizării, o ieşire proporţională cu tensiunea condensatorului. Curentul de intrare este atent monitorizat pentru a oferi un timp bun de încărcare.
Dispozitivul operează la tensiuni de intrare de la 1,8V la 10V, lucru care-l recomandă pentru aplicaţii alimentate de la 2 baterii alcaline AA sau de la acumulatori Li-Ion single sau multiplii.
LT3485-3, -0, -2 şi -1 au limite de curent de 2A, 1,4A, 1A şi 0,7A, rezultând un control strâns al curentului de intrare mediu de 700mA, 500mA, 350mA şi 225mA. Cele 4 versiuni sunt identice din celelalte puncte de vedere.
Pinul de încărcare (CHARGE) oferă utilizatorului un control complet. Acest pin în starea low generează starea de închidere micropower. Pinul DONE indică încărcarea completă. Seria LT3485 este protejată într-o capsulă mică DFN de 3mm x 3mm.

Linear Technology
www.linear.com

Adaugă un comentariu