Qualcomm

CODICO prezintă noile soluţii Wi-Fi fără gazdă pentru aplicaţii IoT

QCA4010 & DNSA-MP1   |   
Odată cu recentele promovări publi­citare intense şi cu lansarea cu succes a produselor IoT în ultimii ani, multe companii sunt puse sub mare presiune spre a urma această tendinţă şi să preia iniţiativa de a veni cu propriile produse IoT sau să extindă portofoliul de produse deja existente. Împreună cu numărul în creştere de noduri conectate la Internet, a crescut şi cerinţa pentru soluţii economice cu cost redus a listei de materiale necesare.
O cale de a răspunde acestei cerinţe este integrarea microcontrolerului de aplicaţie, a procesorului de reţea şi circuitului radio Wi-Fi într-un singur circuit integrat.
Aşa numitul SoC (Sistem pe Cip) permite implementarea unei aplicaţii IoT complete pe un singur dispozitiv fără necesitatea unui microcontroler extern. Datorită lipsei necesităţii unui MCU extern, acest tip de operare se numeşte mod fără gazdă.
Noul QCA4010 de la Qualcomm urmează această abordare şi oferă, de asemenea, caracteristici speciale de joasă putere şi scenarii de revenire (wake-up) în acţiune. Wistron, ca partener ODM, a lansat un modul Wi-Fi (DNSA-MP1) care este bazat pe QCA4010.

Read more