DIGI International

Scalarea IoT cu tehnologie celulară

Internetul Lucrurilor (IoT) a trecut, aproape peste noapte, de la o vorbă la o tendință tehnologică majoră. Dispozitivele IoT apar astăzi peste tot, de la dispozitivele electronice de larg consum, precum dispozitive purtabile și senzori casnici inteligenți, până la automatizare industrială, dispozitive pentru sănătate, echipamente pentru depozite / logistică și multe altele. Dar odată cu dezvoltarea și maturizarea IoT ne lovim de probleme severe de creștere. Multe dintre tehnologiile și protocoalele care aveau sens pentru o lume centralizată pe desktop, laptop și dispozitive mobile de calcul, nu mai sunt la fel de valabile pentru rețelele descentralizate de dispozitive de ultra-joasă putere, pe care tehnologia IoT le crează.

Read more

ANTENE PENTRU APLICAȚII CELULARE

Antena este cea mai frecventă cauză de eșec într-un proiect wireless. Antena necesită multă atenție pentru ca intervalul în care sistemul va funcționa să fie optim. Când este selectată sau proiectată corect, antena contribuie la realizarea unui produs wireless de înaltă performanță. Antena trebuie să corespundă: (1) recomandărilor furnizorului dispozitivului wireless, (2) tehnologiilor specifice (Celulară – GSM/TDMA/CDMA, 4G LTE – GSM/ EDGE, UMTS/HSPA, 802.11 Wi-Fi, 802.15.4 – ZigBee, Thread, WirelessHART, 6LoWPAN, LPWA, Bluetooth și BLE – Bluetooth Low Energy), (3) personalizării prin proiectare pentru un anumit design de produs.
Cele mai utilizate tipuri de antene, au diverse forme: Monopol – fir vertical, Dipol – 2 fire orizontale sau verticale, Buclă tridimensională, Micro-traseu realizat pe PCB, Elicoidală – o spirală, Plasture – un plan realizat pe PCB, PIFA – o variantă monopol plasture pe PCB cu un plan paralel la GND, Fantă – o zonă izolatoare ce are în jur un circuit conductiv care constituie antena, Yagi – multiple elemente dipol paralele.

Read more