USB Smart Hub cu un singur port optimizează costurile sistemului pentru producătorii de automobile

by donpedro

Microchip anunță lansarea noilor circuite integrate USB Smart Hub cu un singur port pentru extinderea familiei de produse USB destinate industriei auto, pentru a da producătorilor de automobile posibilitatea de a oferi conectivitate fiabilă și convenabilă optimizând costurile sistemului. USB4912 și USB4712 oferă ceea ce este necesar pentru implementările cu un singur port și pot fi utilizate pentru a adăuga un singur port în consola centrală sau împreună cu implementări de încărcare fără fir.

Folosind aceleași metode brevetate precum familia cu mai multe porturi, dispozitivele compatibile USB 2.0 oferă circuite integrate (IC) cu un singur port în capsule mai mici, optimizând lista de materiale (BoM – Bill of Materials) a clientului și reducând costurile totale ale sistemului. Acum, dispunând de opțiuni single și multi-port, bazate pe același software, proiectanții pot alege configurații și pot implementa fără probleme soluții care se potrivesc proiectelor lor și care ajung pe piață mai rapid. Aceste soluții USB variate se adresează telefoanelor inteligente, tabletelor și altor dispozitive conectate, fără a compromite integritatea semnalului.

Folosind drivere și mecanisme native USB, cum ar fi tehnologiile brevetate de Microchip de conversie a funcțiilor, Multi-Host Reflector și FlexConnect, circuitele integrate USB4912 și USB4712 Smart Hub optimizează proiectul și se integrează cu ușurință cu unitățile de infotainment, permițând o conexiune fără probleme cu software-ul ecosistemului telefoanelor inteligente sau al altor aplicații. Fiecare dispozitiv include un microcontroler embedded pe 32-biți (MCU) pentru implementarea punții USB I/O. Ambele dispozitive suportă USB 2.0 Low Speed, Full Speed și Hi-Speed cu un singur port USB 2.0 de mare viteză în amonte pentru conexiunea gazdă. Acționând ca un controler de hub USB 2.0, configurabil, USB4912 permite conectarea la GPIO, I2C, SPI și UART astfel încât USB Smart Hub să devină centrul pentru conectivitate și control al sistemului.

USB4712 și USB4912 sunt disponibile în capsule VQFN cu 40-pini, sunt compatibile cu specificația USB 2.0 și au trecut testul AEC-Q100, clasă 3.

Caracteristici cheie:

  • Noile circuite integrate cu un singur port extind familia de dispozitive USB de la Microchip adresate industriei auto
  • Oferă tehnologii patentate de schimbare a funcțiilor, Multi-Host Reflector și FlexConnect
  • Permite capsule mai mici, Listă de Materiale optimizată și reduce costurile totale ale sistemului
  • Opțiunile de tip single-și multi-port permit integrarea ușoară a telefoanelor inteligente și a altor dispozitive conectate

Pentru mai multe informații, vizitați: USB 2.0 Smart Hub IC family

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu