Infineon lansează senzorul digital de mare precizie Turbo MAP

by donpedro

Infineon Technologies AG prezintă noua serie de senzori de presiune absolută XENSIV™ KP276 la expoziția Sensor + Test. Acesta se adresează unor aplicații precum măsurarea presiunii aerului din galeria de admisie (MAP – measurement of manifold air pressure) în motoarele cu combustie internă diesel și pe benzină natural aspirate sau turbo (Turbo MAP), precum și la recircularea gazelor de eșapament. Senzorul digital acoperă un domeniu de presiune de la 10kPa până la 400kPa, atinge o precizie foarte mare și asigură măsurători și comunicații de date rapide.

MAP este un parametru important pentru calcularea raportului aer-combustibil furnizat motorului. Măsurarea precisă ajută la creșterea eficienței combustiei și, prin urmare, la reducerea emisiilor nocive. În plus, datele de presiune obținute din galeria de admisie pot fi utilizate pentru a calcula diagnosticarea scurgerilor și a defecțiunilor supapei de recirculare a gazelor de eșapament.

Cu o eroare de precizie de 0.77% (scală completă, FSS) pe toată durata de viață, produsele XENSIV KP276 reprezintă cei mai exacți senzori digitali Turbo MAP din portofoliul companiei Infineon. Este deja planificată o versiune chiar mai precisă (0.5% FSS). În plus, această versiune va fi conformă cu standardul ISO26262, oferind toate analizele și documentația necesară pentru aplicațiile critice de siguranță.

Senzorii XENSIV KP276 integrează procesare de semnal pentru un senzor extern de temperatură NTC. Acest lucru permite furnizarea de semnale privind nivelele de presiune și de temperatură pe o singură interfață digitală. Dispozitivele dispun de o interfață SENT cu timpi de transmisie de 846μs și un timp scurt de pornire NTC, tipic de 10ms. Astfel, rezultă măsurători și transmisii de date mai rapide, comparativ cu produsele anterioare ale Infineon.

Senzorii sunt disponibili în capsule robuste de tip SMD-8 și sunt potriviți pentru operare în condiții dure, precum aplicațiile de management al motorului. Aceștia sunt calificați pentru funcționare într-un interval de temperatură de la -40°C la 150°C și sunt protejați împotriva mediilor agresive, cum ar fi iodul sau gazele de eșapament.

Disponibilitate
Seria XENSIV KP276 este disponibilă acum. Pentru mai multe informații, accesați: www.infineon.com/pressure-sensors.

Infineon Technologies AG | www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu