Inovaţii permanente în soluţiile de detecţie pentru industrie

by donpedro

Soluţiile de detecţie pe care specialiştii COMPEC vi le propun în acest articol vin să confirme intenţia de a recomanda permanent cele mai recente tehnologii implicate în aplicaţiile din diverse domenii industriale (industria auto, alimentară, logistică şi automatizare etc.). Focalizarea pe eficienţă şi fiabilitate este premiza dezvoltărilor unor senzori inovatori, care fie reinventează noţiunea de detecţie sau o îmbunătăţesc prin modificarea unor caracteristici cheie, necesare proceselor de producţie automatizată.

Senzorii fotoelectrici G2F − performanţe excelente în carcase miniaturale
G2 Flat este un senzor fotoelectric miniatural pentru folosirea în special la sistemele robotizate şi de producţie compacte. Cu funcţia acestuia puternică de suprimare a fundalului (BGS), senzorul poate fi folosit pentru detecţia obiectelor la distanţe de doar 8mm, indiferent de dimensiunea sau tipul suprafeţei obiectelor. Acest lucru îl face o soluţie excelentă pentru toate tipurile de sarcini unde spaţiul de instalare este limitat şi deschide noi posibilităţi de miniaturizare în mediile industriale. Integrarea senzorului şi operarea acestuia nu au fost niciodată mai uşor de realizat. Fiind unul dintre cei mai mici senzori fotoelectrici, G2 Flat este soluţia inteligentă de detecţie în fomat miniatural pentru automatizările industriale.

Caracteristici
Carcasă ultra-subţire pentru cele mai mici spaţii de instalare
BGS: detecţia obiectelor de la numai 8mm distanţă
Dimensiunea minimă detectabilă: 0.1mm
Detecţia fiabilă a obiectelor mate, transparente sau strălucitoare
Sursă optică cu LED special proiectat, PinPoint
Carcasă dură din VISTAL, cu plăci de montare din oţel
Poate fi ajustat în mod individual în funcţie de cerinţele integratorilor

Beneficii
Performanţe foarte ridicate pentru zonele de producţie miniaturală, specifice industriei electronice: carcasa miniaturală a senzorului G2 Flat permite dezvoltarea de proiecte şi mai compacte fără a face un compromis în ceea ce priveşte detecţia performantă. Senzorul poate fi integrat fără probleme în zone foarte înguste sau în spaţii reduse dimensional. Astfel, acesta des­chide posibilităţi practic nelimitate pentru detecţia fiabilă a obiectelor în aplicaţii dintre cele mai comune precum, de exemplu, transportarea obiectelor de dimensiuni reduse în logistică.

Aplicaţii
Braţe robotizate şi graifăre
Integratori (industria farmaceutică, ambalare, automotive, logistică)
Conveioare de mici dimensiuni pentru electronice, celule solare, cablaje imprimate şi componente minuscule
Automate de cafea/alimente
Sisteme de acces cu uşi şi porţi automatizate
Dispozitive de transport şi depozitare automatizată din industria logistică

KTL180 − senzori cu fibră optică pentru detectarea contrastului
Senzorii din familia KTL180 detectează în mod fiabil diferenţele de contrast chiar şi la maşini cu viteze mari de rulare. Datorită frecvenţei de comutaţie de 31.2kHz, rezoluţiei de gri ridicate şi posibilităţii ajustării manuale a pragului de comutare la detecţie, KTL180 reprezintă soluţia ideală pentru detecţia sigură a diferenţelor de contrast. Timpul de răspuns de numai 16 microsecunde asigură detecţia stabilă şi precisă a diferenţelor de contrast, de exemplu în cazurile marcajelor tipărite de pe ambalajele lucioase. Diversele proceduri de învăţare disponibile contribuie la creşterea flexibilităţii la integrarea în vaste domenii de aplicare. Senzorul poate fi rapid ajustat prin intermediul afişajului cu 7 segmente şi a meniului intuitiv.

Caracteristici
Frecvenţă de comutaţie de 31.2kHz la un timp de răspuns de 16µs
Gamă dinamică de detecţie mare
Afişaj multifuncţional cu 7 segmente
Funcţie de salvare a configuraţiei pentru schimbarea facilă a formatului
Funcţie de învăţare dinamică în 1 punct sau 2 puncte
Funcţie master-slave
O gamă largă de fibre optice disponibile

Aplicaţii
Toate aplicaţiile industriale în care contrastul reprezintă o caracteristică decisivă de sortare
Aplicaţii cu spaţiu de instalare redus
Producţia de baterii
Detecţia marcajelor imprimate
Controlul tipăririi în tipografii
Umplerea recipientelor cu substanţe de contrast

GRF18S − soluţie compactă pentru detecţia nivelului
GRF18S reprezintă un senzor optic compact de nivel ce este caracterizat în principal de instalarea acestuia extrem de facilă. Tehnologia dovedită a senzorului fotoelectric de proximitate energetic este fundaţia pe care se bazează performanţele tehnice ale soluţiei.
Acest lucru permite fabricarea uşoară şi rapidă a unei soluţii compacte de detecţie. Prin folosirea materialelor de cali­tate precum oţelul inoxidabil de tip 1.4404 şi a polisulfonatului precum şi a designului carcasei cu clasă de protecţie IP69, GRF18S garantează o fiabilitate crescută a proceselor, chiar şi în condiţii ambientale dure în afara recipientului în care se află materialul al cărui nivel se doreşte a fi măsurat. Instalarea rapidă şi fără probleme, fără necesitatea calibrării mediului, reduce nu numai costurile de instalare dar şi pe cele aferente mentenanţei. Datorită tehnologiei optice aferente detecţiei, GRF18S este pretabil în particular mediilor lichide.

Caracteristici
Măsurarea fiabilă a nivelului lichidelor
Design compact, fără necesitatea calibrărilor
Temperatura de proces de maxim 55°C, presiunea de proces de maxim 16bar
Clase de protecţie IP67 şi IP69
Conexiune de proces G1/2”
Varcasă inox 1.4404
Ieşire digitală cu tranzistor PNP sau NPN
Conformitate FDA şi UL

Aplicaţii
Monitorizarea nivelului în particular pentru fluide bazate pe apă
Protecţia pompelor la lipsa apei
Monitorizarea nivelului în unităţile de amestecare a sistemelor de curăţare

Exemplu de aplicaţie:
Monitorizarea nivelului de ciocolată în recipientele de menţinere în formă lichidă
Monitorizarea nivelului în containerele de stocare este un mod principal de a asigura fluxul fin de procesare a maşinilor de picurare a ciocolatei în recipientele comerciale. Senzorul de nivel GRF18S este soluţia potrivită acestei aplicaţii. Senzorul este proiectat să nu fie afectat la exterior de prezenţa lichidelor, nu necesită mentenanţă şi este excelent pentru monitorizarea nivelului lichidelor. Carcasa din inox îl face o soluţie foarte rezistentă la agenţii de curăţare specifici industriei alimentare în vederea conformării cu cerinţele impuse de FDA.

SimpleSense − soluţia de detecţie optică cu cel mai bun preţ
Senzorii Z18 SimpleSense reprezintă soluţia ideală de detecţie pentru aplicaţiile standard unde distanţele de detecţie necesare sunt reduse. Cu o mare varietate a carcaselor disponibile, a opţiunilor de montare şi a principiilor de construcţie optică, senzorii fotoelectrici hibirizi sunt pretabili pentru toate tipurile de medii de detecţie.
Senzorii sunt uşor de montat şi pot, de asemenea, să fie integraţi în liniile deja existente de fabricaţie datorită formatului acestora miniatural.
Această combinaţie de performanţe de top împreună cu costuri eficiente face din senzorii Z18 SimpleSense soluţia ideală oriunde este nevoie de detecţie fiabilă.

Caracteristici
Tehnologie modernă OES4 ASIC pentru performanţe optice excelente şi imunitate la lumina ambientală
Diverse variante ale formatelor carcasei: cilindrică filetată M18, cuboidă, hibridă
Gamă variată de opţiuni de montare
Ieşiri programabile
Nu este nevoie de sursă de alimentare cu clasă de protecţie II

Aplicaţii
Aplicaţii standard cu benzi conveioare
Aplicaţii simple în automatizări
Uşi, porţi şi turnicheţi

Exemplu de aplicaţie:
Separarea persoanelor în zonele de acces
În cazul gărilor, a gurilor de metrou sau al aeroporturilor, sistemele de acces automatizate asigură că doar cei cu bilete valide pot trece prin turnicheţii special amplasaţi. O serie de senzori cilindrici fotoelectrici din seria SimpleSense detectează persoanele ce trec prin punctele de acces. Controllerul special folosit să preia semnalele de la senzori se asigură că doar o singură persoană poate trece o dată prin zona de acces.

Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL
COMPEC-lOGO

Distribuitor autorizat SICK:
AUROCON COMPEC srl   |   www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu