FUJIFILM THERMOSCALE: Folie pentru măsurarea presiunii

by donpedro

Măsurarea distribuției temperaturii — de la puncte pe un grafic până la suprafețe întregi.
Thermoscale este o nouă folie ce permite oricui să măsoare ușor distribuția temperaturii observând variații ale densității și nuanței.

Thermoscale 200C
Thermoscale 200C poate fi utilizat pentru temperaturi ridicate (150°C la 210°C). Există două variante: rolă sau coală.

Thermoscale 100
Thermoscale 100 poate fi utilizat pentru temperaturi joase (80°C la 105°C). Thermoscale folosește o tehnologie specială care corelează intensitatea și nuanța culorii cu valoa­rea temperaturii.

Thermoscale este ideal pentru aplicații ce nece­sită analiza distribuției temperaturii în timpul operațiilor de presare, rulare sau laminare și în aplicații cu cuptoare.

Structură și principiu

Structură
Folia este acoperită cu un strat termosensibil care generează colorarea, peste care se află un strat protector lucios. Partea mată a foliei este cea care intră în contact cu suprafața încălzită, iar pe partea lucioasă se pot observa nuanțele generate care reprezintă distribuția temperaturii.

Principiu
Căldura topește stratul developant și face stratul de microcapsule permeabil, realizând reacția care generează colorarea.

Thermoscale 200C
Schimbările în nuanță depind de nivelul temperaturii aplicate și de timpul de expunere.
Chiar și la aceeași tem­peratură, un timp scurt de expunere produce o nuanță cu tentă albastră, iar un timp de expunere mai lung produce o nuanță cu tentă roșie. Modificările nuanței sunt, de asemenea, influențate de tipul materialului pe care se face analiza, caracteristici termice, presiunea de contact și curenții de aer, prin urmare calibrarea trebuie să fie făcută specific fiecărei aplicații de către utilizator.

Thermoscale 100
Thermoscale 100 folosește nuanțe alb-negru pentru măsurarea distribuției temperaturii. Un timp scurt de expunere generează nuanțe de gri. Pe măsură ce timpul crește, la aceeași temperatură, nuanțele de gri devin mai închise. Modificările nuanței sunt, de asemenea, influențate de tipul materialului pe care se face analiza, caracteristici termice, presiunea de contact și curenții de aer, prin urmare calibrarea trebuie să fie făcută specific fiecărei aplicații de către utilizator.

Cum se folosește Thermoscale

1. Se taie o bucată de folie Thermoscale la dimensiunile necesare aplicației și se așează pe obiect sau în interiorul echipamentului.
2. Se operează echipamentul în condiții normale astfel încât căldura de la sursă să ajungă la Thermoscale. Partea mată a foliei trebuie să se afle în contact cu sursa de căldură.
3. Se realizează colorarea foliei Thermoscale funcție de distribuția temperaturii.
4. Se analizează folia Thermoscale pe partea lucioasă. Nuanțele generate reprezintă distribuția temperaturii pe suprafața încălzită.


O’Boyle
srl
Tel. +40 256-201346   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: www.oboyle.ro

oboyle-ORIG

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu