FUJIFILM PRESCALE: Folie pentru măsurarea presiunii

by donpedro

Aceasta este singura folie din lume care poate măsura presiunea.
Presiunea și distribuția presiunii, care puteau fi vizualizate în trecut, acum pot fi măsurate.

Prescale permite măsurarea balansului, distribuției și valorii presiunii pe o suprafață. Realizată folosind tehnologia avansată Fujifilm de acoperire a unei folii cu pelicule, Prescale măsoară distribuția presiunii pe întreaga suprafață de inspecție. Folia se colorează în roșu acolo unde presiunea este aplicată, iar nuanța de roșu variază funcție de valoarea presiunii. Pentru a acoperi un domeniu larg de presiune (0.006 … 300 MPa), Fujifilm are în gamă 8 tipuri de folie Prescale.

Colile Prescale permit măsurarea presiunii mai accesibil.
Colile Prescale sunt recomandate pentru utilizatori noi sau pentru aplicații de presiune pe suprafețe mici. Sunt disponibile 6 tipuri de folii Prescale care acoperă domeniul de presiune 0.2 … 300 MPa.

Fiecare produs Prescale este conceput pentru un anumit domeniu de presiune (MPa). Clientul trebuie să confirme valoarea presiunii din aplicația în care dorește să facă măsurarea sau inspecția.

Structura Prescale
Există două tipuri de Prescale: formate din două folii și o singură folie. Cele formate din două folii conțin o fo­lie de developare și o folie pentru colo­rare. Acestea se suprapun pentru realizarea mă­­surătorii.

Cele formate dintr-o singură folie conțin ambele straturi deja asamblate și sunt fo­losite pentru măsu­rarea presiunilor înalte.

Cum funcționează Prescale
Microcapsulele din stratul care realizează colorarea se sparg sub presiune și sunt absorbite de stratul developant, cauzând o reacție chimică ce realizează colorarea în roșu a acestuia. Microcapsulele sunt așezate uniform și ajustate ca mărime și rezistență, realizând o densitate a culorii corelată cu valoarea presiunilor aplicate.

Tabelul presiunilor (pentru presiune medie [MW])
Prin corelarea cu tabelul standard, valoarea presiunii poate fi confirmată vizual.

* Porțiunile marcate cu linie punctată pot depăși eroarea permisă, prin urmare trebuie considerate doar ca referință.
* Prescale se folosește în urma determinarii curbei A, B, sau C, funcție de condițiile de umiditate și temperatură ale aplicației
* Timpul de atingere al presiunii pentru Ultra extreme low pressure (5LW), extreme low pressure (4LW) și ultra-super low pressure (LLLW) este de 5 secunde, iar măsurarea ar trebui să dureze 2 minute.
* Super high pressure (HHS) este doar pentru măsurare continuă a presiunii.

1. Tăiați Prescale sau Prescale Sheets la
dimensiunile necesare
pentru măsurare în aplicație.

2. Introduceți Prescale
între suprafețele unde
trebuie măsurată presiunea.
Aplicați presiunea de
operare uzuală.

3. Înlăturați Prescale.

4. Acum se poate
vizualiza distribuția
presiunii.

5. Utilizați un scanner performant
pentru scanarea suprafeței
colorate.

6. Folosiți software-ul de analiză a distribuției de presiune FPD-8010E.
Selectând condițiile de măsurare, se pot măsura valo­rile de presiune pe întreaga suprafață, pe anumite secțiuni sau în puncte precise.
Datele pot fi exportate în format Excel și se poate realiza analiza 3D a suprafeței verificate.

www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu