Noi amănunte privind piața Raspberry Pi, în urma unui sondaj realizat de Farnell

by donpedro

În urma unui sondaj realizat la nivel global în rândul utilizatorilor de dispozitive SBC (single-board computer), Farnell, Distribuitorul de Dezvoltare, explică de ce și cum profesioniștii, dar și producătorii, utilizează Raspberry Pi.

Cercetarea scoate în evidență utilizarea pe scară largă a calculatorului Raspberry Pi atât de către inginerii profesioniști pentru aplicații de prototipare și demonstrative, (în special pentru domeniul IoT, al automatizărilor industriale și de control), cât și datorită popularității sale în rândul producătorilor. Studiul oferă, de asemenea, informații valoroase privind proporția mare de utilizatori care profită de extensiile de plăci HAT Raspberry Pi, care deschid o mulțime de noi aplicații fără a fi nevoie să se dezvolte hardware particularizat.

Câteva informații importante din studiul Farnell Raspberry Pi:

  • O treime dintre respondenți au confirmat că folosesc Raspberry Pi pentru proiecte personale, iar mai mult de o treime din ingineri folosesc Raspberry Pi pentru aplicații demo sau prototip. Alte utilizări includ echipamente de test/sisteme de test și producție.
  • 34% dintre producători folosesc Raspberry Pi exclusiv în proiectele lor personale.
  • Producătorii au declarat că principalul motiv pentru care folosesc Raspberry Pi se datorează prețului său, urmat îndeaproape de performanță și de familiaritatea cu produsul. Mai mult, atunci când se hotărăsc să utilizeze Raspberry Pi, un factor extrem de important, de care inginerii țin cont, este dat de ușurința în utilizare.
  • Producătorii au declarat că accesoriile lor cele mai preferate sunt camera Pi și display-ul cu touchscreen.
  • Inginerii au declarat că folosesc în primul rând Raspberry Pi pentru aplicații din domeniul IoT, urmate îndeaproape de automatizările și de controlul industrial. Alte aplicații notabile includ aplicațiile de robotică, de afișare și de consum.

“Această cercetare ilustrează în mod clar versatilitatea dispozitivului Raspberry Pi” a declarat Hari Kalyanaraman, Director General al Diviziei de Computere pe o singură placă (SBC) de la Farnell. “Succesul Raspberry Pi a început cu comunitatea producătorilor. O combinație puternică de seturi de caracteristici, costuri reduse și o bază mare și activă de utilizatori a făcut rapid din Raspberry Pi o platformă atractivă pentru inginerii care doresc să dezvolte și să implementeze o gamă largă de aplicații. Acest sondaj confirmă adoptarea pe scară largă a Raspberry Pi de către inginerii din mediile comerciale și industriale.”

Cele mai recente modele și accesorii Raspberry Pi sunt disponibile de la Farnell în EMEA, Newark în America de Nord și element14 în Asia Pacific.

Premier Farnell
https://www.premierfarnell.com
https://www.avnet.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu