Farnell element14 prezintă Avnet SmartEdge IoT Gateway: un dispozitiv ieftin pentru aplicații industriale

by donpedro

Farnell element14, Distribuitorul de Dezvoltare, a lansat un produs exclusivist – Avnet SmartEdge Industrial IoT Gateway – un nou gateway industrial ieftin, bazat pe o soluție Raspberry Pi.

Echipamentul IoT industrial Avnet SmartEdge permite o conectivitate clară și sigură la cloud prin platforma Avnet’s IoT Connect, care rulează pe Microsoft Azure și este ideală pentru dezvoltarea aplicațiilor de automatizare industrială, cum ar fi monitorizare de la distanță, întreținere predictivă, controlul proceselor și automatizare.

Dispozitivul acoperă cerințe cheie ale clienților pentru o gamă largă de aplicații industriale – inclusiv porturi suplimentare pentru a gestiona protocoalele industriale și un modul de calcul de încredere pentru adăugare de securitate hardware-ului.

Opțiunile de conectivitate dispun de un set complet de periferice industriale care includ interfețe CAN-BUS și RS-232/485 (Modbus și DeviceNet), I/O digitale izolate și Ethernet dual 10/100, cu conectivitate wireless, inclusiv WiFi la 2.4 GHz și BLE 4.2 prin intermediul unei antene integrate cu conectivitate externă, plus o interfață mPCIe pentru modemuri celulare. Alimentarea se face printr-o intrare de 12-24Vcc, iar o ieșire HDMI este, de asemenea, integrată. Dispozitivul se bazează pe un EMMC de 8GB care înlocuiește placa SD standard de memorie cu securitate garantată de un TPM 2.0 existent pe placă.

Dispozitivul dispune de un conector de expansiune cu 40-pini, prin care se pot conecta o serie de dispozitive din ecosistemul HAT, precum și alte accesorii.

Carcasa dispune de spațiu pentru adăugarea unui accesoriu suplimentar intern pentru a oferi, de exemplu, capabilități de comunicație Zigbee, Z-Wave sau LoRa sau pentru accesorii multiple prin extinderea carcasei. Opțiunile de montare includ o șină DIN, montare pe perete sau montare liberă, fără suport.

“Gateway-ul Industrial IoT Avnet SmartEdge oferă un nivel de simplitate, capabilitate și accesibilitate care nu a mai fost atins niciodată în acest mediu”, spune Ralf Buehler, Senior Vice-President, Product Marketing & eCommerce, la Farnell element14. “Acest produs nou și exclusivist reprezintă valoarea pe care Farnell o poate adăuga clienților ca parte a ecosistemului unic al companiei Avnet, creând oportunități de a dezvolta noi soluții pentru clienți, pe baza relațiilor puternice existente cu Raspberry Pi Foundation “.

Lou Lutostanski, VP, Internet of Things, Avnet adaugă “Dezvoltatorii familiarizați cu prototiparea pe un dispozitiv Raspberry Pi vor avea oportunitatea de a trimite proiectele lor în zona de producție fără a fi nevoiți să schimbe platformele”.

Farnell element14 a prezentat Gateway-ul Avnet SmartEdge IoT la expoziția Embedded World 2019, la standul H1-370. Demonstrația a constat într-o aplicație de întreținere predictivă (ce conține o serie de senzori industriali montați pe un motor) care transmite citirile senzorilor la un portal Industrial IoT folosind protocoale industriale comune.

Avnet SmartEdge Industrial IoT Gateway va fi disponibil din această vară de la Farnell element14 în Europa și de la Newark element14 în SUA.

Premier Farnell Ltd | www.premierfarnell.com
Farnell element14 | http://farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu