Sensor Instruments: Numărarea cu acuratețe ridicată și la viteze mari a capsulelor de plastic

by donpedro

În special, numărarea capsulelor din plastic transparente, așezate în stivă, utilizate frecvent în industria de împachetare, creează aplicații problematice, deoarece alinierea în stivă nu este tot timpul perfectă, iar senzorii reflexivi utilizați pentru detecție pot avea probleme în cazul obiectelor transparente.
Senzorul laser furcă A-LAS-N-F16-9.5×0.8-150/80-C-2m împreună cu unitatea de control SPECTRO-1-CONLAS realizează, însă, aceste tipuri de aplicații fără probleme. Unda laser are o înălțime de aproximativ 9.5mm și o lățime de 0.8mm. Dacă senzorul laser furcă este deplasat de-a lungul stivei, de către o unitate mobilă liniară sau un braț de robot, fascicolul laser este acoperit parțial. La detecția unei muchii, fascicolul este acoperit aproape în totali­tate, iar în spațiile dintre capsule este mai puțin acoperit. Datorită sistemului emițător-receptor, obiectele transparente și cele opace generează semnale similare.
Prin evaluarea diferențială a semnalului și a secven­țelor de semnal alternante în unitatea de control SPECTRO-1-CONLAS, muchiile sunt detectate cu precizie, chiar dacă stiva nu mai este liniară. Frecvența mare de lucru a senzorului, de 100kHz, permite ca aceste aplicații să fie foarte rapide. Când o muchie este detectată, un semnal digital (0V/+24V) este generat la ieșirea unității de control.
Folosind softwareul inclus în pachet, sistemul se parametrizează ușor și monitorizarea lui se poate face pe PC prin interfața serială, inclusiv prin osciloscopul digital care oferă informații aproape în timp real. În funcție de mărimea obiectului și spațiul disponibil, se pot utiliza diferite mărimi de senzori furcă laser. Carcasa senzorului este robustă, realizată din aluminiu, iar optica este protejată de sticlă rezistentă la zgâriat.

www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu