Sensor Instruments: Măsurarea culorii vopselei în producție, prin sticlă de 15mm grosime

by donpedro

De obicei, culoarea vopselei în timpul producției este verificată mai întâi în laborator. O mostră de vopsea este prelevată, iar culoarea ei este verificată pe un strat subțire în mediu uscat. Acest proces durează, timp în care producția poate ieși din toleranțele permise și se pot genera costuri suplimentare. Astfel, este de dorit să existe informație legată de calitatea culorii chiar după dispersarea pigmenților în material. Pentru acest lucru, un vizor de sticlă, pentru inspecția cu senzori optici de culoare a amestecului, este instalat în sistem.
Este utilizat un senzor de culoare Sensor Instruments SPECTRO-3-28-45°/0°-MSM-ANA-DL montat la o distanță de aprox. 20mm față de sticlă pe unde se reali­zează inspecția amestecului. Sursa de lumină rotundă a senzorului, cu un unghi de cădere de 45° și poziționare verticală (0°) a elementului sensibil la culoare, asigură că reflexiile nedorite din sticla prin care se face inspecția să nu afecteze acuratețea măsurătorii.
Senzorul de culoare transmite date de acuratețe dE=0.3. Pe lângă software-ul de parametrizare al senzorului, SPECTRO-3-Scope MSMANA, în acest caz mai este utilizat un software de monitorizare. Acesta monitorizează valorile de culoare pentru ca acestea să fie în limitele de toleranță configurate. Datele sunt salvate în fișiere, cu dată, timp și informații specifice producției. Cele trei semnale analogice de ieșire ale senzorului (4mA … 20mA sau 0V … +10V) pot fi utilizate pentru controlul procesului de producție.

www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu