Sensor Instruments: Control jet pulverizat și punctiform

by donpedro

În ultimii ani, tehnologia de curățare cu duze s-a dezvoltat semnificativ. Jetul de curățare este transmis pulverizat sau punctiform. O aplicare omogenă pe suprafață la un anumit unghi este garantată acum de utilizarea jetului pulverizat sau utilizarea mai multor jeturi punctiforme divergente. Mecanismul individual de ajustare a unghiului jetului, atât pentru cel pulverizat cât și pentru cel punctiform, permite utilizarea unui sistem pentru mai multe tipuri de produse. Desigur, această ajustare în majoritatea cazurilor se face automat, folosind senzori de pozi­ționare și control jet.
Senzorii laser linie, emițător -receptor, sunt utilizați în această situație pentru controlul unghiului. Datorită unghiului larg al planului jetului pulverizat, este indicată utilizarea unui senzor cu domeniu mare de inspecție (L-LAS-TB-100-T/R-AL-SC), care va permite simultan și detecția jetului punctiform.
Trebuie însă ca verificarea celor două planuri să se realizeze simultan, fapt pentru care se utilizează un senzor laser cu domeniu mai mic, poziționat vertical față de primul sistem (L-LAS-TB-50-T/R-AL-SC). Utilizând software-ul L-LAS-Spray-Control-Scope V1.0, special creat pentru aplicații de control jet, pozițiile jetului punctiform și pulverizat sunt determinate în ambele planuri. Folosind datele obținute din măsurarea distanțelor, PLC-ul determină unghiul de deschidere al jetului pulverizat și unghiurile jeturilor punctiforme. Astfel, jeturile de curățare pot fi ajustate optim pentru diverse aplicații.

www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu