Găsiți locuri libere de parcare cu ajutorul senzorilor

by donpedro

Aproximativ 30% din traficul din zonele rezidențiale ale orașului se datorează șoferilor care caută să-și găsească un loc de parcare. Pe lângă timpul pierdut și stresul datorat acestei situații, crește și volumul de trafic precum și poluarea mediului. Parcarea inteli­gentă, cu alte cuvinte gestionarea digitală a locurilor de parcare, ar putea rezolva această problemă și, prin urmare, este o afacere care ar putea fi extrem de profitabilă. Potrivit unui raport al firmei de consultanță Frost & Sullivan, acest segment de piață a câștigat venituri de aproximativ 7 miliarde USD în Europa și America de Nord în 2014, această cifră fiind estimată să crească la 43 miliarde USD până în 2025.

Cursa a început
În consecință, un număr mare de companii lucrează în prezent la un sistem inteligent de parcare.
Viteza de dezvoltare și competitivitatea sunt, prin urmare, factori decisivi atunci când vă poziționați în piață și stabiliți un standard. Noua firmă Smart City System a dezvoltat senzorul său de parcare în doar doi ani și jumătate. Dispozi­tivul “Parking Pilot” măsoară 130 × 240 × 20 mm și poate fi ușor instalat în zonele de parcare.
Senzorul încorporat utilizează un câmp magnetic pentru a detecta dacă o mașină este parcată deasupra dispozitivului sau nu. Informația este trimisă apoi către serverele Smart City System printr-un protocol radio implementat automat. Folosind interfețele API, datele specifice locului de parcare sunt puse la dispoziția operatorilor de parcare în timp real, permițându-le să ruleze propriile aplicații și programe de analiză.
Avantajul “Pilotului de Parcare” față de alte soluții este că este mult mai simplu, mai robust și mai puțin costisitor. Senzorii au o durată de viață de cinci până la șapte ani și sunt ușor de înlocuit.
Dacă, initial, senzorii erau fabricați manual, acum a început producția de serie.

Avantaje Mari chiar și pentru cantități mici!
“Pentru prima noastră producție de serie, am solicitat rapid o cantitate mai mică de microcontrolere, iar Rutronik24 ne-a livrat imediat modelul dorit”, explică Stefan Eckart, fondator și director general al Smart City System. Datorită consumului redus de putere și programării ușoare, dezvoltatorii au ales pentru “Parking Pilot”, microcontrolerul STM32L0.
“Pentru noi, atât ca startup, dar și pentru proiectul nostru, Rutronik24 este o sursă sigură și partenerul perfect. Comunicarea directă și rapidă, precum și sfaturile simple ne-au ajutat foarte mult pe drumul spre pregătirea produsului pentru piață”, spune Eckart.

Prin intermediul deprtamentului de vânzări al Rutronik, companiile care comandă cantități mici și medii pot, de asemenea, să acceseze întregul portofoliu de produse al companiei Rutronik și pot avea acces la numeroase servicii cu valoare adăugată, cum ar fi consultanța sau furnizarea de mostre. De exemplu, Smart City System a primit un gateway ca mostră de la Advantech prin Rutronik24, pentru a compara standardele radio și pentru a-și îmbunătăți propriile standarde.

Experții de la Rutronik24 au informat echipa fondatoare despre situația pieței și despre posibilitățile pentru producția de serie și i-au sprijinit atunci când au selectat un furnizor de servicii EMS. “Prin urmare, am reușit să ne încadrăm în programul nostru strâns de dezvoltare și să lansăm mai devreme pe piață prima noastră serie”.

Gama de opțiuni de aplicație
Există un potențial mult mai mare în dezvoltarea “Pilotului de parcare” în afara unui simplu sistem de ghidare pentru spațiile libere de parcare: Zonele critice, cum ar fi punctele de acces de urgență sau stațiile de încărcare pentru vehiculele electrice, care trebuie să fie păstrate libere; sistemul trebuie să emită imediat o alarmă atunci când un vehicul încearcă să parcheze în acele locuri. Acest lucru ameliorează nu numai povara asupra ofițerilor de parcare, ci reduce și timpul dintre detectarea și îndepărtarea unui vehicul parcat incorect. În parcările din supermarketuri, sistemul identifică rapid pe cei care parchează automobilul pe un termen lung, oferind astfel serviciilor de rezerva­re și navigare posibilitatea de a îmbunătăți experiența clienților. Analizele precise în timp real ale utilizării parcărilor fac posibilă optimizarea închirierii zonelor de parcare. În general, toate facilitățile de parcare precum și spațiile de parcare sunt organizate mult mai eficient dacă șoferii pot naviga direct către un spațiu liber.

Orașele pot reduce traficul pe șosele în mod semnificativ dacă acestea sunt în măsură să monitori­zeze spațiile publice de parcare prin intermediul senzorilor și ghidează eficient șoferii către acestea. Pe lângă orașul german Dresda, care utilizează cu succes “Pilotul de Parcare”, există și numeroase companii, precum Aldi Nord, Edeka, VW și EnBW care se bucură de acest sistem.

Privind către viitor
Succesul din Germania a dat încredere echipei să încerce să se extindă și în alte țări Europene. În toată această perioadă, Rutronik va continua să o susțină cu sprijin tehnic, economic și logistic, prin soluții logistice personalizate.

Mai mult, Smart City System intenționează deja să își extindă ofertele: “De exemplu, la unele locuri de parcare, alimentarea este oprită în anumite momente ale zilei. În prezent, analizăm dacă tehnologia solară sau alimentarea de la baterii ar avea sens pentru astfel de cazuri. Ne bazăm pe ajutorul și sprijinul de la Rutronik24 și în această situație”, spune Stefan Eckart.

 

 

Autor: Carlos Ramos, Director Vânzări
Rutronik | www.rutronik.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu