Volkswagen se bazează pe TPM de la Infineon

by donpedro

Volkswagen este unul dintre primii producători de automobile care a implementat modulul OPTIGA™ Trusted Platform Module (TPM) 2.0 de la Infineon Technologies ca soluție de securitate pentru automobilele conectate. Cipul este proiectat pentru a proteja comunicarea vehiculului cu lumea exterioară. În plus, platforma TPM asigură actualizarea software-ului “în aer” de către producătorul auto.

De foarte mulți ani, TPM-urile și-au dovedit eficiența în industria calculatoarelor, iar acum sunt din ce în ce mai utilizate în dispozitivele conectate în domeniul IoT. Infineon este primul producător de semiconductoare care oferă un TPM calificat pentru industria auto, necesar automobilelor conectate. Cipul este conform standardelor internaționale de securitate și este certificat de autorități independente.

Precum portarul unei instituții, TPM protejează în special interfețele externe ale vehiculului, de exemplu în sistemele de infotainment sau de telematică. Pentru a asigura securitatea datelor de care este nevoie în interiorul autoturismului, TPM verifică identitatea expeditorilor și a destinatarilor de date digitale și se ocupă de criptarea și decriptarea acestora.
Cheile criptografice necesare pentru aceste funcții de securitate sunt stocate în TPM ca într-un seif. Infineon importă cheile inițiale într-un mediu de securitate certificat special, dar toate celelalte chei pot fi generate, utilizate și stocate în TPM. Platforma TPM este protejată împotriva atacurilor fizice sau virtuale (de exemplu tamper – detecția acțiunilor externe de pătrundere forțată în sistem). Chiar dacă cipul este furat din vehicul, cheile sunt protejate împotriva citirii lor.

OPTIGA TPM 2.0 este, de asemenea, proiectat pentru a se adapta ciclurilor lungi de viață ale automobilelor. Firmware-ul său, inclusiv mecanismele criptografice (“crypto-agility”), poate fi actualizat de la distanță, asigurându-se că tehnologia sa de securitate este întotdeauna de ultimă oră.

Informații suplimentare: www.infineon.com/Auto-TPM

Infineon Technologies | www.infineon.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu