Cel mai recent dispozitiv PMIC cu consum ultra redus de putere de la Maxim permite cele mai precise măsurări optice

by donpedro

Proiectanții de dispozitive purtabile precum și de dispozitive IoT au acum o modalitate mai ușoară de a prelungi durata de viață a bateriei, micșorând în același timp dimensiunile dispozitivelor, cu ajutorul celui mai recent circuit înalt integrat de management al puterii (PMIC – Power-Management IC) de la Maxim Integrated Products, Inc. MAX20345 de ultra-joasă putere integrează un încărcător cu litiu și dispune de o arhitectură nouă, care optimizează sensibilitatea măsurătorilor optice pentru aplicațiile cu dispozitive purtabile pentru fitness și sănătate.

În cazul dispozitivelor purtabile, precizia în detecția optică este afectată de o varietate de factori biologici, unici pentru utilizator. Proiectanții s-au străduit să sporească sensibilitatea sistemelor optice, în special raportul semnal-zgomot (SNR – signal-to-noise ratio), pentru a acoperi un spectru mai larg de cazuri de utilizare. De regulă, regulatoarele LDO, preferate în aplicațiile cu dispozitive purtabile, vin cu compromisuri care degradează SNR, cum ar fi un riplu de amplitudine înaltă, riplu de joasă frecvență și timpi de răspuns mai mari. MAX20345 dispune de un regulator de tip buck-boost, bazat pe o arhitectură inovatoare optimizată pentru măsurători foarte precise ale ritmului cardiac, al oxigenului din sânge (SpO2) precum și alte măsurători optice. Regulatorul oferă performanțele dorite privind curenții de liniște foarte mici, fără degradarea raportului semnal-zgomot și, prin urmare, pot crește performanța cu până la 7dB (în funcție de condițiile de măsurare).

MAX20345 este cel mai recent produs din seria de dispozitive PMIC cu consum de putere ultra-redus destinat dispozitivelor purtabile și IoT, care ajută la creșterea eficienței fără a sacrifica durata de funcționare a bateriei. Pentru a satisface aceste nevoi, MAX20345 integrează un încărcător de baterii litiu-ion, șase regulatoare de tensiune, fiecare cu un curent de liniște ultra-scăzut; trei convertoare coborâtoare nanoPower (consum tipic 900nA) și trei regulatoare LDO cu un curent de liniște ultra-scăzut (consum tipic 550nA). Două comutatoare de sarcină permit deconectarea perifericelor sistemului pentru a minimiza consumarea bateriei. Atât convertorul coborâtor-crescător cât și cel coborâtor suportă scalarea dinamică a tensiunii (DVS – Dynamic Voltage Scaling), oferind posibilități suplimentare de economisire a energiei atunci când pot fi utilizate tensiuni mai mici, în condiții favorabile. MAX20345 este disponibil într-o capsulă WLP (wafer-level) de 3.37 mm × 3.05 mm cu 56-sfere/bile de aliaj, cu pas de 0.4 mm.

Maxim Integrated | www.maximintegrated.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu