SmartEdge Agile de la Avnet cu AI și Securitate de margine este acum disponibil de la Farnell element14

by donpedro

Farnell element14 livrează acum SmartEdge Agile, un dispozitiv de mică putere, gata pentru utilizare IoT, dezvoltat printr-un parteneriat între Avnet, Octonion și ST Microelectronics. Fiind primul dintr-o nouă categorie numită “Meta-Sensing”, SmartEdge Agile include nouă senzori și oferă inginerilor de proiectare posibilitatea de a implementa inteligență artificială (AI) de margine printr-o interfață zero-cod (mediu viziual de dezvoltare fără implementare de cod) ușor de utilizat.

Succesul pieței IoT de astăzi necesită o combinație unică de soluții hardware, software și de securitate – toate lucrând împreună. Adăugarea de AI soluțiilor IoT prin mijloace tradiționale creează deseori și mai multe provocări, inclusiv creșterea costurilor și o mai mare complexitate, precum și un timp mai îndelungat până la lansarea pe piață. Instrumentele care pot atenua aceste provocări devin neprețuite.

Utilizând SmartEdge Agile cu noul portal Brainium de la Octonion și cu AI Studio, de la Microsoft Azure, utilizatorii vor avea acces la un instrument revoluționar de învățare automată “fără adăugare de cod”, care le va permite dezvoltatorilor și producătorilor să adauge cu ușurință inteligență dispozitivelor lor. Portalul Brainium poate fi utilizat pentru a iniția ușor o validare de concept (POC – proof of concept) prin utilizarea a peste 20 de algoritmi AI predefiniți care pot fi reutilizați până la lansarea produsului. Pentru o interfațare perfectă cu AI Studio și pentru facilitarea unei soluții IoT end-to-end, a fost integrată o soluție software Brainium (software agent) în SmartEdge Agile, pentru a permite clienților să se concentreze asupra cazurilor lor de utilizare.

Ralf Buehler, SVP Product, Marketing și eCommerce pentru Premier Farnell și Farnell element14 a comentat: “În calitate de Distribuitor de Dezvoltare, Farnell element14 se concentrează pe sprijinirea clienților aflați într-un stadiu incipient de proiectare, aducând, prin tehnologii inteligente, mai multe capabilități proiectelor lor. SmartEdge Agile este un produs revoluționar în domeniul său, care adaugă inteligență artificială soluțiilor IoT de margine. Printr-o programare simplă de tip ”drag and drop”, inteligența artificială este acum disponibilă pentru a fi implementată, chiar și pentru utilizatorii fără experiență în scriere de cod.”

“Cu SmartEdge Agile și portalul Brainium, construim software-ul de bază pentru un hardware de top pentru a crea și mai multă valoare pentru clienții noștri” a explicat Lou Lutostanski, VP, Internet of Things, Avnet. “AI și securitatea de margine sunt continuu solicitate de către clienții noștri atunci când își construiesc proiectele IoT. Această soluție dinamică precum și portalul, nu numai că răspund acestor nevoi și ne apropie de clienții noștri, dar modelează viitorul modalităților prin care vor fi dezvoltate și executate proiectele IoT.”

“Până acum, inginerii au fost creativi în a construi soluții IoT cu tehnologii precum Arduino sau Raspberry Pi, dar acum, cu AI Studio, vor putea să adauge capabilități AI produselor lor,” a spus Cédric Mangaud, CEO, Octonion. “Lucrăm la tehnologia noastră AI de patru ani și sunt convins că acest instrument de învățare automată, împreună cu SmartEdge Agile, îi va ajuta pe utilizatori să construiască modele AI într-un mod rapid și ușor, făcând procesul mai eficient și mai valoros, mai bine ca niciodată.”

SmartEdge Agile este certificat CE și FCC cu Bluetooth Low Energy 5.0. Bateria sa internă poate fi încărcată printr-o conexiune USB de tip C. Dispozitivul se bazează pe un cip Brainium STm32 de 80 MHz, 32-biți, cu un ARM Cortex-M4. Setul de senzori include două accelerometre 3D, un giroscop 3D, un magnetometru 3D, un senzor de presiune, un senzor de umiditate și temperatură, un microfon, un senzor de lumină ambientală și de proximitate, toate de la STMicroelectronics. SmartEdge Agile încorporează, de asemenea, un Element de Securitate pentru a asigura autentificarea, criptarea și integritatea datelor schimbate. Dispozitivul este construit într-o abordare modulară pe diferite niveluri: placa senzorilor, placa de conectivitate și conectorul USB de tip C permit adaptarea dispozitivului la cerințele exacte ale clientului.

Portalul Brainium oferă dezvoltatorilor, antreprenorilor și producătorilor:

  • O interfață ușoară și intuitivă de tip drag-and-drop (caracteristicile includ: monitorizarea dispozitivului, provizionarea dispozitivului (crearea unui template care descrie resursele cerute de dispozitiv), monitorizarea dispozitivului) cu informații în timp real despre dispozitivele voastre SmartEdge Agile
  • Exportul datelor provenite de la dispozitivele lor
  • AI Studio pentru analize de mișcare și vibrație
  • Model de securitate ”End to end” de la SmartEdge Agile până la Cloud

Soluția SmartEdge Agile este disponibilă la Farnell element14 în EMEA, Newark element14 în North America și element14 in APAC.

Pentru a vă înregistra în portalul Brainium vizitați www.brainium.com/portal

Toate mărcile și denumirile comerciale sunt mărci înregistrate și sunt în proprietatea companiilor lor. Avnet declină orice interes de proprietate asupra altor mărci decât cele proprii.

Premier Farnell | www.premierfarnell.com
Farnell element14 | www.farnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu