Bosch lansează sistemul inteligent IMU BMI270 cu consum extem de redus de putere optimizat pentru dispozitive purtabile

by donpedro

IMU – Sistem inteligent de foarte mică putere — Cu această unitate de măsurare inerțială, BMI270 extinde semnificativ durata de viață a bateriei prin gestionarea mai multor activități de urmărire, măsurare număr pași și recunoaștere a gesturilor, independent de procesorul principal.

La expoziția CES din Las Vegas, Nevada, Bosch Sensortec a lansat BMI270, o unitate inteligentă de măsurare inerțială (IMU) de foarte mică putere, care vizează în mod specific aplicațiile cu dispozitive purtabile. Acesta oferă performanțe ridicate privind sensibilitatea și offset-ul accelerometrului, activate de cea mai nouă tehnologie de procesare a senzorilor MEMS de la Bosch.

Gamă largă de caracteristici – Bazându-se pe cea mai recentă tehnologie Bosch MEMS, BMI270 combină tehnologia giroscopică dovedită în industria auto cu un accelerometru îmbunătățit semnificativ.

Două versiuni: gestică și context/activitate – BMI270 de la Bosch Sensortec este disponibil în două versiuni de aplicații specifice. Versiunea “context și activitate” oferă caracteristici avansate pentru recunoașterea contextului și a schimbării activității, de exemplu în momentele când vă aflați în picioare, în plimbare sau când vă aflați într-un vehicul.

BMI270 este cel mai recent membru al familiei de unități IMU BMI260 de la Bosch Sensortec. Acesta include gesturi intuitive, recunoașterea contextului și a activității, un contor de pași integrat (plug-and-play), care este special optimizat pentru contorizarea exactă a pașilor în dispozitivele purtabile aplicate pe încheietura mâinii. Sistemul IMU este, de asemenea, potrivit și pentru alte tipuri de dispozitive purtabile, cum ar fi căști, haine inteligente, pantofi și ochelari inteligenți benzi aplicabile pe glezne.

Recunoașterea precisă a gesturilor și activității are loc într-un domeniu de putere ultra-redus, cu un consum de curent de numai 30μA. Acest lucru reduce semnificativ consumul de energie, iar utilizatorii pot beneficia de o extindere a timpului de operare a dispozitivelor.

Optimizat pentru aplicații purtabile – BMI270 include recunoașterea intuitivă a gesturilor cu un contor de pași integrat (plug-and-play), care este special optimizat pentru contorizarea exactă a pașilor în dispozitivele purtabile aplicate pe încheietura mâinii. Senzorul detectează gesturi, inclusiv mișcări înainte/înapoi, ridicări/coborâri al brațelor sau înclinarea/rotirea încheieturii mâinii pentru o funcționare intuitivă (de exemplu) a telefoanelor inteligente.

Două versiuni: gestică și context/activitate
Sistemul inteligent IMU de la Bosch Sensortec este disponibil în două versiuni de aplicații specifice. Versiunea “gesturi”, care detectează gesturi, inclusiv mișcări înainte/înapoi, ridicări/coborâri al brațelor sau înclinarea/rotirea încheieturii mâinii este complet compatibilă cu sistemul de operare Wear OS de la Google, asigurând o experiență prietenoasă și bogată în caracteristici pentru utilizatorii finali. Versiunea “context și activitate” are caracteristici avansate pentru recunoașterea contextului și a schimbării activității, de exemplu în momentele când vă aflați în picioare, în plimbare sau când vă aflați într-un vehicul.

Gamă largă de caracteristici
Bazat pe cea mai recentă tehnologie Bosch MEMS, BMI270 combină tehnologia giroscopică dovedită în industria auto cu un accelerometru îmbunătățit semnificativ. Senzorul include 2kB FIFO.

BMI270 măsoară numai 2.5 × 3.0 × 0.8 mm3 și este compatibil pin-la-pin cu sistemele BMI160, BMI260, BMI261 și BMI263.

Disponibilitate: BMI270 va fi disponibil pentru distribuție în al doilea trimestru al anului 2019.

Bosch Sensortec | www.bosch-sensortec.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu