Controlerele maXTouch® permit comanda ecranelor tactile de 20 inch utilizate în industria auto

by donpedro

Pe măsură ce afișajele cu ecran tactil din automobil devin mai mari, șoferii se așteaptă ca ecranele să funcționeze la aceeași performanță de atingere ca a telefoanelor mobile. Cu toate acestea, ecranele din automobile trebuie să facă față testelor severe de impact și vibrații și, prin urmare, folosesc pentru ecrane lentile mai groase care pot afecta performanța interfeței touch. Totodată, pe măsură ce ecranele devin mai mari, acestea ar putea să interfereze cu alte frecvențe, precum cele de la radio AM și de la sistemele de acces în autoturism.
MXT2912TD-A, cu aproape 3.000 de noduri sensibile la atingere și MXT2113TD-A, care suportă mai mult de 2.000 de noduri, oferă consumatorilor experiența de ecran tactil pe care o așteaptă la vehicule. Aceste dispozitive noi se bazează pe tehnologia actuală maXTouch touchscreen de la Microchip, adoptată pe scară largă de către producătorii din întreaga lume.
Ultimele soluții de la Microchip oferă capabilități superioare de semnal-zgomot pentru a răspunde cerințelor lentilelor groase, sprijinind chiar și atingerea ecranului cu mai multe degete prin mănuși groase, în prezența umezelii. Pe măsură ce fabricanții de autovehicule introduc display-uri atât pentru înlocuirea comutatoarele mecanice de pe tabloul de bord, cât și pentru o remodelare mai elegantă a bordurilor automobilelor, funcționarea sigură și fiabilă devine și mai critică. Dispozitivele MXT2912TD-A și MXT2113TD-A integrează funcții de senzor- și auto-diagnosticare, care monitorizează constant integritatea sistemului tactil. Aceste caracteristici inteligente de diagnoză suportă indicele de clasificare ASIL (Automotive Safety Integrity Level), așa cum este definit de specificația ISO 26262 – Functional Safety Specification – pentru pasagerii din autovehicule.
Noile dispozitive dispun de o tehnologie care permite atingerea adaptivă prin utilizarea măsurătorilor auto-capacitive și mutual-capacitive, astfel încât toate atingerile sunt recunoscute, iar detectările false de atingere sunt evitate. Acestea includ, de asemenea, noua tehnologie proprietară Microchip de modelare a semnalelor, care reduce în mod semnificativ emisiile permițând ecranelor mari să respecte, cu ajutorul controlerelor maXTouch, cerințele CISPR-25 de nivel 5 privind interferența electromagnetică în automobile.
Noile touch controlere respectă, de asemenea, standardul din industria auto – AEC-Q100 – pentru temperaturi de grad 3 (-40 până la + 85°C) și 2 (-40 până la + 105°C). Odată cu adăugarea noilor controlere de atingere maXTouch, Microchip oferă clienților scalabilitate completă datorată celui mai complet (și în continuă dezvoltare) portofoliu din industrie de controlere touchscreen calificate pentru automobile. Dezvoltatorii pot proiecta platforme multiple de la touchpad-uri mici la ecrane mari în același mediu de dezvoltare cu aceeași interfață software gazdă, la același nivel de calitate. Astfel, se reduc timpii de proiectare, costurile de dezvoltare și de sistem.
Opt centre de proiectare pentru aplicații dedicate și aplicații cu senzori din întreaga lume ajută clienții și partenerii Microchip să accelereze procesul de lansare pe piață a proiectelor lor bazate pe tehnologia maXTouch. Specialiștii în tehnologia maXTouch de la Microchip lucrează cu toți producătorii importanți de senzori, de afișaje și de module touch.
Este disponibil un kit de evaluare pentru fiecare dispozitiv care face parte din noua familie de controlere touchscreen maXTouch. Kitul include o placă PCB cu controlerul maXTouch, un senzor tactil pe o lentilă din sticlă transparentă, un circuit imprimat plat FPC (Flat Printed Circuit) pentru conectarea la senzorul afișajului, un convertor PCB pentru a conecta kitul la computerul gazdă prin USB, cabluri, software și documentație. Toate componentele sunt, de asemenea, compatibile cu maXTouch Studio, un mediu software de dezvoltare complet pentru a sprijini evaluarea controlerelor maXTouch.
Dispozitivele MXT2912TD-A și MXT2113TD-A sunt disponibile acum ca mostre și/sau volume mari de producție în capsule LQFP176 și, respectiv, LQFP144.

Pentru mai multe informații vizitați: www.microchip.com/atmxt2912td-a

Microchip Technology | www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu