Radio mobil pentru IoT, ușor accesibil: nRF9160 SiP de la Nordic Semiconductor

by donpedro

NRF9160 SiP de la Nordic Semiconductor face ca cea mai recentă tehnologie LTE să fie accesibilă pentru o gamă largă de aplicații și dezvoltatori. Prin înaltă integrare și precertificare pentru funcționare la nivel global, dispozitivul rezolvă provocările complexe de proiectare wireless și permite dezvoltatorilor să utilizeze cu ușurință această tehnologie celulară. SiP este disponibil acum la https://www.rutronik.com/nrf91de
Prin integrarea unei aplicații cu microcontroler, a unui modem LTE, a unui front end RF (partea din transceiver conținută între antenă şi partea digitală) și a unui management de putere într-o capsulă de 10 × 16 × 1mm, sistemul nRF9160 SiP (System in Package) oferă cea mai compactă soluție pentru IoT-ul celular de pe piață. Țintind aplicațiile de urmărire a bunurilor, platforma SiP este disponibilă cu suport GPS integrat opțional. Combină datele de localizare din rețeaua celulară cu trilaterația (măsurarea laturilor triunghiurilor unei rețele) GPS prin satelit pentru a permite o poziționare precisă a dispozitivului. Dezvoltatorii pot verifica pe site-ul www.nordicsemi.com țările și rețelele susținute. Modemul LTE compatibil la nivel global suportă următoarele benzi: US: B2, B4, B5, B12, B13; EU/APAC: B3, B8, B20, B28.
În plus, nRF9160 SiP dispune de un procesor integrat Arm® Cortex™M33 și de tehnologia de securitate Arm TrustZone® și Arm CryptoCell. Dispozitivul include o gamă largă de interfețe digitale și analogice, precum și periferice pentru posibilități de proiectare a unui singur dispozitiv. Sunt furnizate toate elementele necesare pentru a implementa un proiect IoT complet: firmware-ul modem-ului, RTOS și software-ul de aplicație.
Împreună cu SiP, Nordic a lansat și un kit de dezvoltare corespunzător pentru configurare și prototipare. Acesta permite accesul prin conectori la I/O și interfețe și vine cu un slot pentru card SIM 4FF. Pentru o dezvoltare nouă, este inclusă o cartelă SIM cu un credit de 10MB. Pentru volume mai mari, Rutronik oferă contracte speciale M2M SIM. De asemenea, placa integrează o aplicație nRF52840 SoC pentru aplicațiile proprietare Bluetooth 5, ANT, 802.15.4 și 2.4GHz. Pentru interfața 802.15.4, stivele ZigBee și Thread sunt disponibile gratuit. În plus, are patru LED-uri, două butoane și două comutatoare care sunt programabile de către utilizator.
Aplicațiile țintă includ conectarea dispozitivului la Internet prin intermediul radioului celular, logistică și urmărirea bunurilor, contorizare, oraș inteligent, infrastructură inteligentă, industrie inteligentă, agricultură inteligentă, dispozitive purtabile și medicale.
Veți găsi mai multe informații despre platforma nRF9160 pe magazinul online: www.Rutronik24.com (unde puteți plasa direct comenzi): https://www.rutronik.com/nrf91

Rutronik | www.rutronik.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu