Würth Elektronik eiSos a prezentat la electronica 2018 platforma TI-PMLK

by donpedro

TI-PMLK (Power Management Lab Kit) – Würth Elektronik Edition este un kit de învățare pentru studierea fenomenelor magnetice care apar în sursa de alimentare. — Sursa imaginii: Würth Elektronik eiSos

TI-PMLK (Kitul de laborator pentru managementul puterii de la Texas Instruments), o soluție dezvoltată de Würth Elektronik în colaborare cu Texas Instruments și Prof. Nicola Femia, de la Universitatea din Salerno, Italia, este un kit de învățare care ajută studenții și inginerii cu profil electric să studieze și să înțeleagă impactul fenomenelor magnetice asupra unei surse de putere. Inductoarele și transformatoarele sunt componentele cheie ale convertoarelor DC-DC utilizate pe scară largă în aplicațiile de management a puterii. Majoritatea universităților nu oferă cursuri în domeniul managementului puterii, în special acelea care abordează provocările asociate cu proiectarea și optimizarea electronicii de putere – elemente cheie al oricărui sistem electronic.

Acest kit este compus dintr-o placă electronică și o carte experimentală
Placa electronică este alcătuită din două circuite coborâtoare (buck) independente, cu șase inductoare diferite ce pot fi selectate individual. Kitul permite utilizatorilor să investigheze performanțele inductoarelor fabricate din materiale diverse, inductanța și mărimea acestora pentru a analiza impactul lor asupra performanțelor statice și dinamice ale regulatoarelor de tensiune.

Fiecare circuit prezintă condiții de funcționare reglabile, inclusiv o frecvență de comutație flexibilă (100kHz – 700kHz) pentru a observa efectul lor asupra inductoarelor și asupra regulatoarelor în comutație care operează cu diferite inductoare.

Ambele regulatoare includ un filtru de intrare EMI, pentru a analiza influența inductoarelor asupra atenuării zgomotului și pentru a compara performanțele filtrelor cu inductoare selectate în funcție de diferite strategii de proiectare.

Fiecare regulator include protecții la supratensiune și supracurent și protecție la inversarea polarității pentru a preveni deteriorarea plăcii. Transformatoarele de curent și șunturile integrate de curent de pe placă permit măsurători simple ale curentului utilizând sonde standard de tensiune.

În plus față de partea hardware, o carte experimentală cu laboratoare structurate ajută utilizatorii să investigheze placa, efectuând în mod autonom șase experimente detaliate privind condițiile în regim de staționare, tranzitorii și dinamice care apar în aplicațiile din lumea reală.

Kitul permite analiza inductanței diferitelor inductoare, investigarea saturației inductoarelor și a comportamentului termic, estimarea pierderilor de putere în curent continuu și curent alternativ, măsurarea curentului și tensiunii de riplu și observarea modurilor de operare continuă și discontinuă și a răspunsului tranzitoriu.

Pentru mai multe informații despre kit și pentru a avea șansa de a câștiga un kit, vă puteți înregistra la: www.we-online.com/pmlk

Würth Elektronik eiSos   |   www.we-online.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu